La Nau acull hui una taula redona per a reflexionar sobre les pors hegemòniques dins de Russafa Escènica

  • 19 de setembre de 2016
 
Cartell de Russafa escènica

L’Aula Magna de La Nau acull hui dilluns, 19 de setembre, a les 19:30 hores, la taula redona ‘Por, evolució de les pors hegemòniques’, que comptarà amb la participació dels professors de la Universitat de València Rafael Tabarés, catedràtic de Psiquiatria, i Josep Corbí, del Departament de Metafísica i Teoria del Coneixement. Conduirà el debat, organitzat en el marc de la programació d’activitats paral·leles de Russafa Escènica, el vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat, Antonio Ariño. L’entrada és lliure fins a completar l’aforament.

Es tracta d’un debat en el qual es discutirà sobre com han anat evolucionant les “pors col·lectives” d’una època a una altra. En paraules d’Ana Sanahuja, coordinadora de les activitats paral·leles de Russafa Escènica, “hi ha pors intrínseques i comunes a totes les èpoques però hi ha altres ‘culturals’, que depenen de factors polítics, econòmics, bèl·lics, etcètera, i que són objecte d’estudi d’aquesta taula”. 

Antonio Ariño, que va participar dimarts passat en la presentació de la sisena edició de Russafa Escènica, ja va introduir alguns aspectes sobre els quals s’aprofundirà en la taula redona. Així, segons va apuntar el vicerector, “la por no és un fet individual, forma part de la societat, es projecta cap a fora. Vivim en una època de consum, industrial, en la qual les pors hegemòniques han canviat i en la qual la incertesa és ambivalent”.

Dijous passat va arrancar la sisena edició del festival de les arts escèniques de València, Russafa Escènica, que envairà el barri de Russafa fins a diumenge 25 de setembre. ‘Pors’ és el lema que enguany vincula totes les propostes escèniques i activitats culturals que conformen la programació, part de les quals es realitzen a l’emblemàtic edifici de La Nau, centre cultural de la Universitat de València, entre els pròxims dies 17 i 20, i que podeu consultar-ne en aquest enllaç

Les activitats paral·leles de Russafa Escènica tenen com a objectiu reflexionar sobre els canvis que ha anat experimentant el barri de Russafa, fomentar la participació del públic, donar visibilitat a l’escena artística valenciana i reforçar el lema de cada any del festival a través de diferents disciplines artístiques.