La Nau acull la presentació d’un diccionari dels escriptors, editorials i revistes de l’exili republicà

  • 31 de maig de 2017
 
Cartell Biblioteca del Exilio

Demà dijous, dia 1 de juny, el Centre Cultural La Nau acollirà a les 19 hores la presentació del Diccionario bibliográfico de los escritores, editoriales y revistas del exilio republicano de 1939 (Ed. Renacimiento. Biblioteca del Exilio, 4 volums).

Intervindran en l’acte els professors de la Universitat Autònoma de Barcelona i coeditors d’aquest, Manuel Aznar i José Ramón López García; Cecilio Alonso, Consell de Redacció de la revista Laberintos; Abelardo Linares, editor de Renacimiento; Jesús Huguet, secretari del Consell Valencià de Cultura; Albert Girona, secretari autonòmic de Cultura de la Generalitat Valenciana i el coordinador del Fòrum de Debats de la Universitat de València, Alfons Cervera.

L’obra és un treball de recerca col·lectiu realitzat pel Grupo de Estudios del Exilio Literario (GEXEL), adscrit al Departament de Filologia Espanyola de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Aquest diccionari inclou els escriptors en llengua castellana, catalana, gallega i basca, tots els escriptors de la República espanyola. No es limita als escriptors de l’exili republicà, sinó que inclou també editorials i revistes, i ho fa perquè aquestes constitueixen l’esborrany de la literatura del futur i són fonamentals per a situar als escriptors en el seu context literari, social, ideològic i polític. El Diccionario pretén ser una obra de consulta, l’atles dels diferents mapes de l’exili republicà de 1939 amb l’objectiu d’estimular el públic i els investigadors futurs, particularment els més joves.