La Nau acull la presentació d'un llibre sobre la igualtat lingüística a les administracions públiques

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 30 de gener de 2020
 
Vista de l'edifici de Rectorat a Blasco Ibáñez.
Vista de l'edifici de Rectorat a Blasco Ibáñez.

El 29 de gener el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València va acollir la presentació del llibre 'La igualtat de les llengües en l’Administració: un problema sense resoldre', escrit per Vicenta Tasa i Anselm Bodoque i que forma part de la Col·lecció Rafael L. Ninyoles.

En 'La igualtat de les llengües en l’Administració: un problema per resoldre', la doctora en Dret Constitucional i experta en drets lingüístics, Vicenta Tasa, i el doctor en Ciència Política i especialista en polítiques públiques i elits, Anselm Bodoque, analitzen de manera rigorosa la jurisprudència en matèria lingüística, la regulació legal i les polítiques per a la igualtat i la plena garantia dels drets lingüístics a tot Espanya, especialment a les comunitats amb diverses llengües oficials, i s’aturen se de manera singular a la Comunitat Valenciana. 

L'estudi aporta una visió exhaustiva i de conjunt, a més d'establir una conclusió clara: després de quaranta anys de democràcia, la igualtat lingüística en les administracions públiques continua sent un problema per resoldre, especialment a llocs com la Comunitat Valenciana.

En l'acte de la presentació del llibre, hi participaren, a més dels seus dos autors, Carles Padilla, vicerector d'Internacionalització i Cooperació, i Rubén Trenzano, director General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme.