La Nau acull una conferència sobre els drets de les persones majors

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 17 d’octubre de 2018
 
Isabel Martínez.
Isabel Martínez.

El Centre Cultural La Nau acull la conferència ‘Drets de les persones majors en el segle XXI’ a càrrec de l’experta en ciències socials Isabel Martínez, dins del cicle de conferències ‘Drets en moviment’, que analitza la situació actual dels drets humans. La cita va tenir lloc el 16 d'octubre a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau.

Isabel Martínez, llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Complutense de Madrid l’any 1992 i comissionada per la Universidad, Juventud y Planes Especiales de la Fundación ONCE des de 2013, i que també posseeix el màster interuniversitari en Sostenibilitat i Responsabilitat Social de les Empreses per la Universitat Jaume I i el màster en Lideratge Públic per l’Institut d’Empresa, serà l’encarregada d’oferir la conferència sobre els drets de les persones majors.

‘Segons dades de l’ONU, entre el 4% i el 6% de les persones majors d’arreu del món han sofert alguna forma d’abús i maltractament. A Espanya, segons alguns estudis, les xifres són bastants semblants. Només una minoria, menys del 10%, denuncia alguna d’aquestes situacions’, remarca la presidenta de la Fundació Helpage International Espanya. Precisament sobre aquesta injustícia versarà la conferència que vol explicar la relació íntima entre drets humans i les persones majors que, segons la ponent, van perdent aquest dret fonamental amb el pas dels anys.

El repte demogràfic, la no-discriminació per raó d’edat i la minva de drets i autonomia d’aquest col·lectiu són algunes de les línies de discussió que es tractaran durant la conferència. Una llei d’igualtat de tracte a Espanya, el foment de debats i iniciatives que reconeguen aquests drets i una Convenció de les Nacions Unides per als Drets de les Persones Majors són només algunes de les demandes que des de les diverses fundacions i institucions implicades es reclamen amb urgència. El cicle està organitzat pel Vicerectorat de Cultura i Esport, la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, l’Aula d’Història i Memòria Democràtica i la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València amb motiu del 70è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans.

L’Escola  Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Esport, amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. L’Escola, a més, té la participació d’altres actors de l’administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat; Ajuntament de València; Conselleria de Transparència; Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport; Acadèmia Valenciana de la Llengua; Institut Alfons el Magnànim; Escola Europea d’Humanitats; i Caixa Popular.