La Nau acull una subhasta solidària per recaptar fons per a una escola a Kenya

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 16 de novembre de 2019
 
Imagen de la noticia

Artistes valencians intervenen en l’obra d’artesans africans en una col·lecció que s’anomena ‘Samaki Collection’, que se subhastaren divendres 15 de novembre en l’acte que l’associació valenciana One Day Yes organitza un any més al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. En total se subhastaren 21 obres, que s’exposaren des del dimecres 13 de novembre, a la Sala Oberta de la Nau.

Javier Calvo, Nassio Bayarri, Paco Roca, MacDiego, Martín Forés, Jarr, Amparo Carbonell, Rafael Amorós, Bia Santos, Lukas Ulmi, Rubén Tortorsa, Cristina Almodóvar, Xavier Monsalvatje, Sergio Barrera, Inés Fuertes, Trini Gracia, Ángel Celada, Cento Yuste, Inma Carpena, Beatriz Carbonell i Marta Gómez-Lechón són els artistes que han intervingut amb el seu art sobre les peces portades expressament des de Kenya per ser subhastades, en un esdeveniment conduït per l’humorista Eugeni Alemany. 

La secció d’art, comissariada per la consultora d’art Carla Alabau (Carla’s List Consulting Art), en col·laboració amb les galeries d’art Set Espai d’Art i Galería Thema, també es posar a subhasta l'obra donada per l’artista valenciana Carmen Calvo, a més d’Empargrafia, Fanny Galera, Enfero Carulo, Silvia Mercé, Isabel Hidalgo, Araceli Moya, Inés Piqueras i Antonio Andrés Nicolau, entre d’altres. A més d’art se subhastaren altres productes.

Una escola a Kenya

One Day Yes organitza la subhasta per recaptar fons per a l’escola Twashukuru Nursery School, a Lamu (Kenya). Una escola 100 % ecològica que manté 50 infants amb menjar i educació i es construeix amb botelles.

Cada any han aconseguit complir els objectius com ara la construcció de l’aulari, l’adquisició d’una barca pròpia com a transport escolar i la posada en marxa del programa de nutrició.

Aquest any, el repte és garantir el manteniment del menjador social que s’ha obert per garantir la nutrició a més infants, antics alumnes de l’“eco-school” que acudeixen a l’escola només per menjar. 

Arxivat en: Cultura , Participació