Interculturalitat i convivència marquen les línies centrals de la XIX Trobada de la Xarxa Espanyola de la Fundació Anna Lindh

  • Fundació General UV
  • 21 de febrer de 2019
 
Cloenda de la XIX Trobada de la Xarxa Espanyola Fundació Anna Lindh

La Xarxa Espanyola de la Fundació Anna Lindh (FAL) ha celebrat la seua XIX Assemblea Anual al Centre Cultural de La Nau reunint a més de mig centenar d’organitzacions de tot el territori espanyol.

El vicerector de Cultura i Esports, Antonio Ariño i vicepresident executiu de la Fundació General, Antonio Ariño, donava la benvinguda als assistents i afirmava sentir-se “molt a prop” de l’acció, objectius i propostes que desenvolupa la Xarxa. “Les cultures han de conviure harmònicament; el populisme no és el problema de les nostres societats, sinó el resultat dels problemes centrals que no volem abordar”, ha matisat.

Per la seua banda, el director general en funcions de l’Institut Europeu de la Mediterrànea (IEMed), Josep Ferré, ha fet un repàs al desenvolupament social i demogràfic de les societats del Mediterrani, posant l’accent en la diversitat com a eix vertebrador de les nostres societats i com àrea d’acció sobre la qual treballar de manera conjunta entre tots els països. “La interculturalitat és el repte de futur que haurà d’abordar la nostra societat, i per a aconseguir-ho haurem de treballar en dinàmiques d’interacció, reforç dels vincles i canvi de mentalitats front a ideologies d’exclusió, com ara l’odi”.

Fatma Kotkat, representant de la Fundació Anna Lindh a l’encontre i responsable de Comunicació i Programas i Suport a la gestió de Xarxes ha assenyalat alguns aspectes a reforçar per a afermar els pilars essencials de la convivència entre cultures, com ara a través de programes de beques, conscienciació de la societat civil amb programes de lideratge, educació a la ciutadania en interculturalitat, etc.

Tant els tallers de la vesprada de dimecres, sobre com influir a Europa amb els projectes de les diferents entitats, així com els diferents networkings, als quals s’han presentat en un breu espai de cinc minuts per projecte fins a 17 iniciatives relacionats amb joventut, inclusió, recuperació de patrimoni, etc., han tingut molt bona acollida i una participació activa i enriquidora.

Finalment el gerent de la Fundació General, Cristóbal Suria, ha clausurat aquesta trobada mostrant-se “molt satisfet” i “content” per l’intercanvi d’idees i experiències “tan profitós” que s’ha produït al llarg d’aquestes dues jornades.

La Fundació Anna Lindh

La Fundació Anna Lindh (FAL) és una entitat intergovernamental en la qual hi participen els països de la Unió per la Mediterrània (UpM), la Unió Europea i la Lliga dels Estats Àrabs, amb seu a Alexandria (Egipte). Treballa com a “xarxa de xarxes” i està integrada per 42 xarxes nacionals de l’espai euromediterrani amb més de 4.000 organitzacions de la societat civil.

El seu objectiu principal és acostar les persones de l’espai Euromed com a mitjà per a promoure el respecte per la diversitat i el diàleg entre els ciutadans i les ciutadanes de diferents cultures, orígens i creences.

Per a aconseguir-ho, la FAL impulsa i dóna suport a les iniciatives de les organitzacions civils membres que defensen valors universals compartits com ara el respecte per la diversitat, la dignitat dels drets humans, la pau i la democràcia.