La Nau dedica unes jornades a la mentida a partir de hui

  • 23 de març de 2017
 
Cartell jornades

‘Mentisc, per tant existisc’ és el títol de les jornades que durant el 23 i 24 de març ha organitzat el Centre Cultural La Nau de la Universitat. L’objectiu d’aquesta activitat és aprofundir en la mentida, trobar-ne el sentit, explorar-ne els efectes, descobrir la influència que té en la cultura, tot sabent que l’única veritat és que la mentida és una falta d’honestedat. Totes les activitats són gratuïtes i l’únic requisit per accedir-hi és explicar una mentida.

Les activitats començaran hui dijous, dia 23, a les 18:45 hores, a l’Aula Magna de la Nau. Després de la preceptiva mentida del públic assistent, l’ideòleg de les jornades, Vicente Cortés, en presentarà els dos vessants: la mentida com a reflexió i debat i la mentida com a espectacle i diversió

A les 19.30 hores començarà el debat ‘Entre Mentiras’ amb les intervencions de la periodista Lola Bañón, el psicòleg clínic Manuel Ramos i l’arquitecte i escriptor Rafael Rivera.

L’endemà, la mentida estarà al servei del gaudi i la fruïció, com reivindicava l’escriptor Oscar Wilde. Després de la preceptiva mentida (a les 17.45 hores), assistents podran accedir a l’Aula Magna de La Nau, on es projectarà a les 18 hores ‘Autobiografía de un mentiroso’ (2012), dirigida per Bill Jones, Ben Timlett, Jeff Simpson.

Després de la projecció (19.30 hores) tindrà lloc un espectacle d’improvisació poètica ‘Impro-Mentiras’, a càrrec d’Alexis Díaz Pimienta, en el qual les badomeries, els enganys i els entabanaments dels assistents seran protagonistes d’aquest intercanvi de paraules, versos, anècdotes i rialles.