La Nau Gran lliura els diplomes de la 18a edició

  • Gabinet de la Rectora
  • 21 de novembre de 2019
 
Diplomes Nau Gran

265 alumnes del programa formatiu per a majors La Nau Gran han obtingut els diplomes acreditatius en un acte celebrat al Paranimf de l’edifici històric de La Nau.

El lliurament ha estat presidit per la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre, acompanyada pel vicerector de Cultura i Esport, Antonio Ariño; per la padrina de l’actual promoció Isabel Morant; i l’estudiant de l’Itinerari de Ciències de la Salut i representat de la present promoció, Pilar Mengod.

La rectora M. Vicenta Mestre ha volgut destacar que la iniciativa de La Nau Gran ‘no para de créixer, el que demostra l’interès i la il·lusió per continuar formant-se al llarg de tota la vida’. ‘La Universitat, ja des de la seua fundació al 1499, va nàixer amb una responsabilitat social i per això programes com aquests són tan valuosos, perquè permet que es continue aportant a la societat’, ha asseverat Mestre.

‘Esteu aprofitant aquest programa per continuar formant-vos sense importar l’edat, perquè mai es deixa d’aprendre en tots els àmbits de la vida’, ha afirmat el vicerector Antonio Ariño, qui a més ha recordat que l’acte es celebra al Paranimf de La Nau, lloc emblemàtic on es celebren els actes més importants de la Universitat.

La padrina Isabel Morant ha manifestat que ‘la passió per saber no s’ha de perdre mai, perquè dona les eines per a poder pensar en llibertat’, rememorant els principis de la Il·lustració de llibertat, igualtat i fraternitat de la revolució francesa.  

Una emocionada Pilar Mengod ha recordat la seua infantesa ficant en valor la formació ‘especialment quan no s’ha pogut abans i ara es retorna’. A més, la representant de la promoció ha llegit el poema ‘Paraules per a Júlia’ de José Agustín Goytisolo destacant paràgrafs com ‘mai t’entregues ni t’apartes junt al camí, mai digues que no pots més i ací em quede. La vida és bella’.

18a  promoció  de  la  Nau  Gran ha comptat  en aquesta promoció amb un total de 1455  matriculats, dels quals 474 són de nou ingrés. Enguany, 349 estudiants han completat els tres cursos acadèmics, dels quals 265  han  obtingut  els  crèdits  suficients  per  recollir  el  Diploma Nau Gran.

La Nau Gran és el programa de formació per a persones de la Universitat de València que va nàixer l’any 1999 i que ha mantingut el seu creixement continu amb milers de persones participants. Inclou onze itineraris formatius diferents, de tres cursos obligatoris i un curs transversal anomenat Nau Gran: Estudi General, així con un Curs d’Alts Estudis en Pensament i Cultura de l’Antiguitat Clàssica. Els itineraris són: Ciències de la Salut; Psicologia; Societat i Territori; Dret, Ciència Política i Criminologia; Ciències Socials i Econòmiques; Ciència i Tecnologia; Filosofia i Humanitats, Història; Història de l'Art; Llengua, Literatura i Comunicació; i Educació, Cultura i Societat

Aquest programa està organitzat pel Servei d’Extensió Universitària que depèn del Vicerectorat de Cultura i Esport, i es realitza en col·laboració amb els diferents centres, serveis i instituts de la Universitat de València. L’únic requisit per a l’accés al programa és tindre 55 anys o més.