La Nau Gran de la Universitat de València obri el procés de preinscripció per al proper curs

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 18 de maig de 2021
 
Classe de La Nau Gran abans de la Covid-19.
Classe de La Nau Gran abans de la Covid-19.

La Nau Gran, el programa universitari per a majors de la Universitat de València, reprén els itineraris i els ‘Alts Estudis’, després d’un any d’interrupció derivat de les restriccions imposades per la situació sanitària. Fins al 4 de juny estarà obert el termini de preinscripció per a iniciar aquesta formació.

A través d’aquest programa, que la Universitat de València va posar en marxa el curs 1999-2000, més de 3.000 estudiants d’entre 55 i 101 anys han passat per les aules de la institució acadèmica. La Nau Gran és un dels programes d’educació per a majors degans i el que major nombre d’estudiants universitaris reuneix, any rere any, de la universitat espanyola; i és l’aposta de la Universitat de València per a fomentar l’envelliment actiu i l’aprenentatge al llarg de la vida, qüestions clau en la societat del segle XXI.

El programa permet a les persones majors accedir com a alumnes a la Universitat de València, encara que sense l’expedició d’un títol oficial, i compartir les aules i les matèries amb la resta d’estudiants que cursen les titulacions reglades. Així, els i les estudiants de La Nau Gran pertanyen a l’entorn universitari real i participen activament en els coneixements, la cultura, la investigació i el debat. El programa depén del Vicerectorat de Cultura i Esport i és gestionat pel Servei de Cultura Universitària.

L’oferta es compon de nou itineraris formatius diferents, de tres cursos obligatoris cadascun, repartits entre els tres campus, i que abasten totes les àrees de coneixement impartides per la Universitat de València. L’alumnat pot cursar des de l’itinerari de Ciència i Tecnologia fins al de Dret, Ciència política i Criminologia, passant pels de Psicologia, Història, Societat i Territori, Història de l’Art, Salut, Filosofia, o Llengua, Literatura i Comunicació.

Les persones que ja han acabat un itinerari i desitgen continuar els seus estudis, tenen l’opció de realitzar ‘Alts estudis’ en Psicologia o Filosofia, amb un cicle de dos cursos acadèmics de duració que finalitza amb un seminari d’investigació.

Es pot consultar tota la informació sobre l’estructura i el contingut de l’oferta formativa ací

A més a més, al llarg de tot el curs acadèmic i amb el títol «Nau Gran en Obert», el programa oferirà cursos monogràfics, tant presencials com en línia, en els quals es podrà matricular qualsevol persona major de 55 anys sense necessitat de preinscripció.

Més informació:

Arxivat en: Cultura