La Nau presenta un llibre de relats sobre memòria històrica

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 4 de juny de 2019
 
Llibre de relats 'La memòria ferida'
Llibre de relats 'La memòria ferida'

Julio Llamazares, Almudena Grandes, Antonio Orihuela, Luisa Carnés, Alfons Cervera i Joseba Sarrionandia són alguns dels 12 autors que participen en el llibre de relats ‘La memòria ferida’ que es va presentar aquest dilluns 3 de juny, a les 19 hores en el Centre Cultural La Nau. L’acte està organitzat per l’Aula d’Història i Memòria Democrática de la Universitat de València i Fòrum de Debats de la Universitat de València en el marc del cicle ‘80 anys del final de la guerra civil’.

L’objectiu de la publicació és desfer l’oblit i recuperar la memòria col·lectiva a través dels relats d’aquests autors que il·lustren les situacions diverses per les quals van passar moltes famílies durant la Guerra Civil.

La conferència presentada pel coordinador de Fòrum de Debats, Alfons Cervera, va comptar amb les intervencions de Mariano Calvo, Tino Andrés, Sol Valbuena i Agustín Macías, membres del col·lectiu Desmemoriados, associació per a la recuperació de la Memòria Col·lectiva de Cantàbria, editor del llibre.

L’obra és l’inici d’una nova col·lecció dedicada a la memòria col·lectiva pertanyent a l’editorial  La Vorágine i que complementa a altres ja publicades per l’editorial  com les dedicades a l’assaig crític (Textos Insurgente), a la poesia (Poemes Insurgente) o al pensament del Sud Global nascut en Abya Yala (Otramérica).

El cicle ‘80 anys del final de la guerra d’Espanya’ forma part de la programació de Fòrum Debats del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València i ha sigut organitzat per l’Aula d’Història i Memòria Democràtica de la Universitat de València   i la Càtedra Interuniversitària de Memòria Democràtica de la Comunitat Valenciana.