La Nau recorda l’aniversari dels 100 anys de la Revolució d’Octubre

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 24 de gener de 2018
 
El tsar Nicolau amb la seua família.
El tsar Nicolau amb la seua família.

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València va acollir dimarts 23 de gener la taula redona ‘Als 100 anys de la Revolució d’Octubre’, amb motiu de l’aniversari de la Revolució bolxevic de 1917. L’acte s’inscriu en la programació de Fòrum de Debats del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat, i estava organitzat juntament amb la Comissió Centenari Octubre.

En el debat participaren Constantino Bértolo, escriptor, editor i crític literari; Vicenta Verdugo, historiadora de la Universitat de València; i Julián de Marcelo, exregidor de València pel PCE. 

La Revolució d’Octubre va ser la segona fase de la Revolució Russa de 1917, després de la Revolució de Febrer, que va aconseguir acabar amb el règim tsarista per a instaurar la República Socialista Federativa Soviètica de Rússia. La Comissió Centenari Octubre està integrada per diverses persones de València interessades a recuperar la importància del fet històric i aprofundir en l’estudi de la història del segle XX a Europa.