La Nau de la Universitat de València acull una tertúlia literària amb l'escriptora Elena Medel

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 21 de gener de 2022
 
Elena Medel. Foto: Laura C. Vela.
Elena Medel. Foto: Laura C. Vela.

La programació de l'Aula de Literatura de la Universitat de València va inciar l'any amb una tertúlia literària amb l'escriptora Elena Medel, a propòsit del seu nou llibre ‘Las Maravillas’ (Anagrama, 2020). El col·loqui, que s'inscriu dins del marc del Cicle Dones Creadores, es va celebrar a l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau.

En la primera conferència de l'any organitzada per l'Aula de Literatura, en col·laboració amb l’Aula de Poesia, Elena Medel va parlar de ‘Las Maravillas’, guardonat com a Llibre de l'Any 2020 pel Premi Francisco Umbral. El llibre, que es troba en procés de traducció a quinze idiomes, és una reflexió sobre la classe social i els diners a través de la vida i l'experiència de dues dones. L'autora descobrirà algunes claus de la seua obra: el procés de creació de la trama i els personatges, la importància de la correcció i la inspiració – o contrainspiració - en el treball d'altres autores.

Les conferències podran recuperar-se amb posterioritat des del Canal de YouTube del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

Elena Medel

Elena Medel (1985) és autora dels llibres de poesia ‘Mi primer bikini’ (DVD, 2002), ‘Tara’ (DVD, 2006) i ‘Chatterton’ (Visor, 2014), reunits en l'antologia poètica ‘Un día negro en una casa de mentira’ (Visor, 2015). A més de dirigir el segell de poesia La Bella Varsovia, ha escrit assajos com ‘El mundo mago’ (Ariel, 2015) i ‘Todo lo que hay que saber sobre poesía’ (Ariel, 2018). L'autora de ‘Las Maravillas’ (Anagrama, 2020) ha obtingut, entre altres guardons, el XXVI Premi Loewe a la Creació Jove, el Premi Fundació Princesa de Girona 2016, el Premi Francisco Umbral al Llibre de l'Any 2020 i la beca Leonardo per a Investigadors i Creadors Culturals 2021 de la Fundació BBVA.

Arxivat en: Cultura , Lletres