El nou espectacle d'Escena Erasmus homenatja Primo Levi i alerta de l'auge de la ultradreta a Europa

  • Gabinet de Premsa
  • 11 de desembre de 2018
 
Imatge de l'espectacle
Imatge de l'espectacle

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acull els dies 12 i 13 de desembre (19.30 hores, Sala Matilde Salvador) la mostra del taller de formació actoral del projecte teatral europeu Escena Erasmus de la Universitat de València, ‘La nova Europa: materials per a un espectacle incert’. L’espectacle, escrit a propòsit per la jove dramaturga Sara Acàmer, fusiona en la ficció dues èpoques del nostre continent: l'Europa just després de l'horror del nazisme i l'Europa actual que camina, de nou, cap un abisme, impulsada per l'ascens imparable del nacionalisme i del populisme d'extrema dreta.

Escena Erasmus de la Universitat de València vol homenatjar amb aquesta mostra del taller de formació actoral un dels autors que millor va saber retratar l'horror dels camps de concentració, com és l'italià Primo Levi, a les portes del centenari del seu naixement que se celebrarà el 2019.

Per al codirector d'Escena Erasmus, Josep Valero, “és una proposta agosarada que combina la ràbia, la ironia i la poesia, en un moment en què la nostra Europa es veu sacsejada des del Brexit fins a Ucraïna, i des del populisme polonès fins al desafiament del govern italià a la Unió Europea”. Per a Valero, “hui més que mai és necessari prendre partit per reflexionar sobre si és aquesta la nova Europa que volem, si deixarem que la història ens torne a condemnar a l'aïllament i a les fronteres”.

El projecte teatral europeu de la Universitat de València acaba de rebre la Menció d'Honor a l'organització destacada en la promoció del patrimoni a través de la cultura i les arts de la Lliga Europea de les Federacions d'Empreses d'Arts Escèniques 'Pearle Live Performance Europe'.

Arxivat en: Cultura , Escena Erasmus