Nova conferència a Gandia del cicle "Pensament ambiental" dedicada a la Marjal Oliva-Pego

  • UVGandia
  • 3 de març de 2021
 
marjal Pego Oliva

El Centre de Gandia de la UV reprén les conferències del cicle "Pensament ambiental i acció sobre el territori". El dimecres 3 de març, Victor Navarro, d'Acció Ecologista Agró va pronunciar la conferència "La Marjal Pego-Oliva: història, situació actual i reptes futurs" que es va poder seguir de forma presencial o en línia.

La marjal Pego-Oliva fou el tema central de la conferència que el biòleg Victor Navarro va pronunciar a Gandia el dimecres 3 de març a les 19h. En la seua intervenció Navarro tractà d'analitzar la situació actual de la marjal així comva realitzar un repàs històrics dels esdeveniments que han marcat la marjal: el cultiu de l'arròs, l'intent de dessecació o la declaració com a Parc Natural i les seues conseqüències. 

La conferència fou de lliure accés i es va poder assistir bé de forma presencial, amb aforament reduït, o bé en format online. En ambdós casos cal registrar-se en el següent enllaç

Victor Navarro és biòleg i professor jubilat. A més, és membre fundador d'Acció Ecologista Agró, associació de la qual fou president. També ha exercit la presidència de la Junta Rectora de l'Albufera.

Aquesta fou la tercera conferència d'aquest cicle que pretén fomentar el pensament crític i la reflexió sobre l’ecologia i les relacions socio-naturals i abordar les principals problemàtiques, conflictes i reptes als quals s’enfronten hui la comarca de la Safor i els territoris veïns. Completaran el cicle dues conferències més. El 14 d'abril es parlarà sobre regadius mentre que el 5 de maig la sostenibilitat de la pesca seràn els temes a tractar. Uns dies abans d'aquestes conferències s'obriran les inscripcions que, si la situació sanitària ho permet, també es realitzaran de forma presencial i en línia.