Noves masculinitats, la dansa de Mulïer i els grafitis de Barbiturikills, en la Benvinguda en Igualtat d’aquesta setmana

  • Gabinet de Premsa
  • 25 d’octubre de 2021
 
Una imatge del espectacle 'Mulïer'

La ‘Benvinguda en Igualtat a la Universitat de València’ acull aquesta setmana diverses activitats. Aquest dimarts dia 26 d’octubre ha centrat els actes en els Campus dels Tarongers i Blasco Ibañez amb l’espectacle de dansa Mulïer de Maduixa Teatre, una exhibició de grafiti per Barbiturikills i una xarrada i una taula redona sobre hòmens igualitaris i noves masculinitats.

El Campus dels Tarongers ha acollit aquest dimarts 26 d’octubre un punt informatiu sobre la Unitat d’Igualtat i els Espais Violeta. En el mateix campus, a les 12 hores la companyia Maduixa Teatre ha representat el seu espectacle de dansa ‘Mulïer’. Ha sigut en el parking de Ciències Socials (zona de les facultats de Magisteri i Ciències Socials.

Mulïer és un espectacle de dansa sobre xanques interpretat per cinc ballarines. Amb aquest muntatge es pretén investigar els límits físics amb la dansa i l’equilibri, el moviment i la poesia o la força i les emocions.

Aquest espectacle és un homenatge a totes les dones que durant segles i segles d’opressió han lluitat i segueixen lluitant per mantindre viu el seu jo salvatge, i que reclamen el seu dret de ballar i córrer lliurement per la nostra societat.

 

Hòmens igualitaris

Per la vesprada, en el Saló d’Actes de l’edifici de Rectorat, al Campus de Blasco Ibáñez, ha tingut lloc el debat sobre ‘Homes Igualitaris a la Universitat de València’. L’acte ha comptat amb una conferència de Miguel Lorente, metge forense, expert en Violència de Gènere i exdelegat del Govern per a la Violència de Gènere, qui parlarà sobre “Masculinidades en tránsito... ¿Hacia dónde?”. Ha sigut presentat per Amparo Mañés Barbé, directora de la Unitat d’Igualtat. Lorente s'ha incorporat a una taula redona en què han intervingut també Jorge Cascales, professor UV, (connexió online des de Mèxic) que ha presentat el curt interactiu i material didàctic “Un pequeño gran paso”; Juan Antonio Rodríguez del Pino, professor UV, que imparteix el curs “Construint masculinitat(s) en el context universitari” i que ha parlat de la formació sobre la igualtat en els hòmens dins del context universitari; i Anastasia Téllez, professora UMH que ha reflexionat sobre Les dones davant les masculinitats, alternatives d’homes igualitaris. ha moderat l'acte Remei Castelló, periodista de la UV. Per a assistir a aquest acte cal iarealitzar la inscripció en el següent formulari.

En les sessions d'acollida als centres al llarg del mes de setembre l'estudiantat ha pogut visionar el vídeo de presentació de la Unitat d’Igualtat i els Espais Violeta per a conéixer el treball que realitza la Unitat d’Igualtat i tindre tota la informació sobre els serveis que ofereix en matèria de voluntariat i prevenció de la violència masclista.

Les activitats a Blasco Ibáñez continuaran el dia 28 d’octubre amb la presència d’un punt informatiu sobre la Unitat d’Igualtat i els Espais Violeta. I l’Exhibició de grafiti per Barbiturikills" (11h a 13h).

El Campus de Burjassot-Paterna va acollir el punt informatiu i l’exhibició de gratifits de Barbiturikills el passat 21 d’octubre.

La “Benvinguda en Igualtat a la Universitat de València” torna així a la presencialitat. Aquest és un projecte amb què la Unitat d'Igualtat vol acostar al nou estudiantat universitari els recursos relacionats amb la igualtat d'oportunitats entre dones i hòmens. Així, la Unitat d’Igualtat està present a les sessions d'acollida als campus amb el Programa de Benvinguda en Igualtat 2021, que forma part de la Benvinguda organitzada pel Sedi.