Obert el termini d’inscripció en la Colla de Dolçaines i Percussió de la Universitat

  • Fundació General UV
  • 19 de setembre de 2017
 
Una dolçaina i un tabalet, imatge del fullet de la Colla.
Imatge del fullet de la Colla.

La Universitat de València ha obert el termini d’inscripció per a formar part de la Colla de Dolçaines i Percussió fins el pròxim 4 d’octubre (dimecres). Caldrà realitzar una senzilla prova de nivell que donarà pas als assajos del primer quadrimestre del curs 2017-2018 el dia 5 (dijous). Sota la direcció de Juan Ramon Martí i Chulià, la Colla va nàixer el 2016.

L’objectiu principal de la constitució de la Colla de Dolçaines i Percussió és millorar la formació dels estudiants de la Universitat de València en la interpretació de música tradicional valenciana.

Aquestes colles tenen els seus orígens a la primeria del segle XX, quan es podia sentir pels carrers dels pobles la música d’una dolçaina en solitari que, acompanyada d’un tabalet, feien sonar melodies antigues i noves. Els dolçainers començaren a desaparéixer fins que a partir dels anys 70 una ona de joves dolçainers va prendre la iniciativa creant tota una xarxa de noves escoles de música tradicional. Ara, la Universitat de València se suma a aquest corrent amb la posada en marxa de la Colla de Dolçaines i Percussió.

La constitució de la Colla inclou un programa d’assajos que, en el primer quadrimestre d’aquest curs, se celebraran tots els dijous des del 5 d’octubre fins el 14 de desembre de 2017, de 18 a 21 hores, a la Sala Sanchis Guarner de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació (Blasco Ibáñez 32, València).

Preinscripció
La preinscripció, que roman oberta fins el 4 d’octubre (dimecres), preveu a més la devolució del preu de la matrícula per a les persones que vulguen formar part d’aquest projecte tradicional i alhora innovador, i que complisquen l’assistència del 80% de les activitats programades.

Els requisits de les candidates i dels candidats són ser estudiant de la Universitat de València; tindre una edat màxima de 26 anys; posseir coneixements previs d’interpretació amb dolçaina i/o percussió tradicional; i superar una senzilla prova de nivell, consistent en la interpretació d’una peça lliure d’un màxim de 10 minuts de durada el dia 5 d’octubre, a les 17 hores, a la mateixa sala on començaran els assajos.

La preinscripció s’ha de realitzar emplenant el formulari que es troba en aquest enllaç http://links.uv.es/i65qooR o a l’oficina de l’Àrea d’Activitats Musicals de la Fundació General de la Universitat de València, ubicada al carrer Amadeu de Savoia 4, 4a planta, València, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores.

Més informació: