S’obri la matrícula de la XXXIV Universitat d’Estiu de Gandia

  • 19 de maig de 2017
 
Universitat d’Estiu de Gandia

Un total de 15 cursos i 8 tallers componen l’oferta d’aquesta UEG que ja ha obert la matrícula. ‘Temps incerts’ és el lema de la 34 Universitat d’Estiu a Gandia que tindrà lloc entre al 17 i el 21 de juliol a la capital de la Safor. La matrícula s’ha de formalitzar a través de la web www.uegandia.es. La Universitat d’Estiu de Gandia de la Universitat de València proposa també unes activitats obertes que allarguen fins a la nit els debats sobre els temes cada edició.

Jorge Hermosilla, vicerector de projecció i participació, justifica l’elecció del lema donat “els temps incerts que vivim, temps que mereixen una observació reposada, amb el distanciament adequat per analitzar els impactes econòmics i socials del canvi climàtic, la globalització o els efectes que poden tenir el retorn del proteccionisme i de les ideologies simplificades baix la denominació de populismes. Són temps per a repensar la distribució del treball, davant una desigualtat insoportable  i creixent que està en l’origen dels desplaçaments de població que enceten les noticies. Són també temps per a la memòria necessària per a educar en la diversitat que ens permeta gestionar les desigualtats de les nostres societats”.

Entre els 15 cursos programats, amb duracions de 10 o 12 hores, destaquen alguns com “Mirades sobre el populisme” coordinat pel professor de la UV Roberto Viciano i en el que participarà el diputat Iñigo Errejón, “Periodisme i democràcia” on destaquen les periodistes Amàlia Garrigós i Lola Bañón, “Com planificar la conservació de la Natura al S.XXI” que comptarà amb la participació de prestigiosos experts com Ignacio Jiménez. Director de conservació de The Conservation Land Trust (Argentina) o Miguel Ferrer de l’estació Biològica de Doñana. Altres cursos tractaran sobre la crisi econòmica i el seu impacte en la història, la importància de l’alimentació, les amenaces del canvi climàtic o la representació dels grans traumes del S.XX.

Pel que respecta als tallers, aquesta edició de la UEG incrementa el seu número. Els tallers, que poden oscil.lar entre les 4 i les 8 hores, tractaran temes tan diversos com la crítica cinematogràfica, la prevenció en pediatria, l’homofòbia, la ciència recreativa, el mindfulness o l’arquitectura del poder. 

En aquesta UEG es manté la baixada de preus ja establerta temps enrere i els cursos tindran un cost de 20€ mentre que els tallers valdran 10€. A més, com és habitual, l’assistència es podrà convalidar per crèdits de lliure elecció. La matrícula s’ha de formalitzar a través de la web www.uegandia.es

 La Universitat d’Estiu de Gandia de la Universitat de València proposa també unes activitats obertes que allarguen fins a la nit els debats sobre els temes cada edició. Són espais més col·lectius i oberts als ciutadans, una oferta cultural  que des de la memòria també mira de front a la nostra realitat. Com sempre, la UEG està organitzada conjuntament pel Centre de Gandia de la UV i l’Ajuntament de la ciutat. Aquesta edició, ja la 34, coincideix, a més, amb la declaració de Gandia com a Capital Cultural Valenciana per part de la Generalitat Valenciana.