Oliva acull la seua primera Universitat Estacional centrada en la contribució de l'educació a la convivència ciutadana

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 26 de novembre de 2020
 
Imagen de la noticia

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, va impartir la conferència inaugural de la Universitat Estacional d'Oliva, sota el títol ‘Formar la conducta prosocial’. Aquesta primera edició ha sigut seguida per quasi un centenar de persones entre la modalitat d'assistència presencial i online.

La Universitat Estacional d'Oliva es va celebrar ahir a la vesprada, sota el títol ‘Educació, convivència i ciutadania’. En l'acte inaugural van intervindre la rectora de la UV, Mª Vicenta Mestre Escrivá; l'alcalde d'Oliva, David González Martínez; el coordinador d'aquesta Universitat Estacional, Alejandro Mayordomo Pérez; i la representant de Caixa Popular, Susana Miñana.

La rectora ha posat en valor “el gran paper de la universitat, com a agent de transformació social, en contacte permanent amb el territori del qual naix, i en el qual s'assenta i desenvolupa”. A més, ha assenyalat que “la Universitat de València naix a València, però té una vocació que va molt més allà de la ciutat i s'estén als municipis del territori valencià, als quals té sempre presents”.

L'alcalde d'Oliva va manifestar el seu reconeixement a la Universitat de València per estar present a Oliva i va valorar positivament aquest programa, atés que “permet acostar el coneixement universitari al territori amb la intenció de fomentar una societat democràtica i una ciutadania responsable i compromesa”.

La rectora i professora del Departament de Psicologia Bàsica de la UV, Mª Vicenta Mestre Escrivá, va pronunciar la conferència inaugural, amb el títol ‘Formar la conducta prosocial’. Després d'ella, Mª Isabel Viana Orta i Alejandro Mayordomo Pérez, tots dos del Departament d'Educació Comparada i Història de l'Educació de la UV, van parlar sobre ‘Convivència a les aules. La mediació escolar’ i ‘A la ciutat i els centres educatius: educar per a la ciutadania’, respectivament. Una taula redona sobre ‘Educació i convivència a La Safor’, amb la participació de representants de les entitats locals, va tancar l'actual edició d'aquesta Universitat Estacional.

El programa d'Universitats Estacionals és una acció acadèmica impulsada per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, i organitzada amb els ajuntaments, amb la col·laboració de la Diputació de València i Caixa Popular. Segons el vicerector Jorge Hermosilla, es tracta d'una iniciativa que evidencia el compromís de la UV amb el territori i la societat valenciana; un programa formatiu que en aquest 2020, malgrat les restriccions i dificultats generades pel COVID-19, ha aconseguit ser present en totes les comarques, tant de l'interior com del litoral, i ha mantingut el repte inicial de celebrar 20 Universitats Estacionals.

 

 

Imatges: