Les oportunitats professionals internacionals centren una jornada a la Universitat

  • 29 d’abril de 2016
 
OPAL ‘Oportunitats Internacionals d’Ocupació’

L’Observatori d’Inserció Professional i Assessorament Laboral (OPAL) de la Universitat de València va organitzar el passat 26 d’abril la jornada ‘Oportunitats Internacionals d’Ocupació’ a la Facultat de Dret. Desenes d’estudiants i titulats van rebre informació directa d’organitzacions representatives en la gestió de mobilitat internacional.

Ponents de les organitzacions Xarxa Eures, Eurodisee, Eurodesk, Europe Directe, IVACE i el Centre d’Idiomes de la Universitat de València van oferir informació rellevant sobre la situació del mercat de treball, les oportunitats de professionals tant en la Unió Europea com en altres enclavaments mundials i les possibilitats d’adquirir competències valorades per les empreses a través de beques, pràctiques i voluntariat. 

Programes, com els de suport a la internacionalització de les empreses mitjançant la preparació de personal especialitzat a través de beques de formació i estades, van despertar gran interés entre els assistents a l’acte. La majoria de les persones que participen en aquestes beques troben treball de qualitat en un termini mínim de temps.

D’altra banda, va tornar a quedar clar que els professionals sanitaris amb un bon nivell d’idioma del país de destinació troben treball ràpidament.

De la mateixa manera, es va posar en relleu la importància de dur a terme diferents activitats en el marc de la participació i voluntariat internacional, ja que mitjançant aquestes experiències, a banda de la satisfacció personal i la de millorar l’idioma, s’adquireixen competències personals i genèriques molt valorades per les empreses (flexibilitat, treball en equip, habilitat social, comunicació, iniciativa, etcètera).

Finalment, va quedar manifesta la importància de tindre un nivell adequat d’idioma, prioritàriament anglés, per a poder accedir a aquests recursos i programes.