Or i plata per a les seleccions de rugbi en el Campionat d’Espanya

  • Servei d'Esports
  • 4 de maig de 2018
 
Les seleccions de rugbi de la Universitat de València.
Les seleccions de rugbi de la Universitat de València.

Després de tres intensos dies de campionat, les seleccions de rugbi de la Universitat de València s’han proclamat campiona i subcampiona d’Espanya. L’or va ser per a l’equip masculí, mentre les seues homòlogues femenines es van quedar amb la plata. Tots dos assoliments tornen a posicionar els equips universitaris valencians entre els millors del país.

El Campionat d’Espanya Universitari (CEU) de rugbi, organitzat per la Universitat de Sevilla, es va disputar a la capital sevillana de l’1 al 3 maig. En la categoria masculina, la final es va jugar en un derbi que va enfrontar dues universitats valencianes: la Universitat de València i la Politècnica, proclamant-se campiona la primera per 15-0.

“Per a mi el més important és que els xavals puguen gaudir de l’esport universitari: primer competint en el Campionat Autonòmic i després en el CEU; i, per descomptat, poder disputar el Campionat d’Espanya entre els millors”, assenyala el seleccionador, Marcos Miñana, qui reconeix que trauran temps per a celebrar la victòria malgrat el cansament que porten acumulat i els colps rebuts.

Per la seua banda, la selecció femenina es va fer amb el Subcampionat. Va jugar la final contra la Universitat Complutense de Madrid, que es va proclamar campiona amb una diferència de 24 punts.

Vela, futbol sala, pàdel i natació
Aquesta setmana continuen els CEU. La Universitat de València repeteix en 2018 com a amfitriona del Campionat d’Espanya Universitari de vela i vela adaptada que es disputarà, del 6 al 9 de maig, a les instal·lacions del Reial Club Nàutic de Calp (Alacant). Un total de 12 universitats espanyoles es mesuraran al llarg de quatre intensos dies que arrancaran amb la jornada tècnica prèvia de rigor, seguida de dues regates classificatòries i una última jornada on es decidiran els vaixells campions de la Lliga Or i la Lliga Plata.

La Universitat de Jaén organitza els CEU de futbol sala i de pàdel, del 7 al 10 de maig, i de natació, els dies 8 i 9.

Imatges: