Or per a la Universitat en l’autonòmic de karate

  • Servei d'Esports
  • 14 de març de 2018
 
L'equip de karate de la Universitat de València.
L'equip de karate de la Universitat de València.

La Universitat de València torna a proclamar-se campiona autonòmica en el CADU de karate. Un any més, suma al seu palmarés l’or per equips després de disputar-se el campionat dissabte passat, 10 de març, a Xest, contra les universitats de la Comunitat. L’equip que dirigeix Arturo Olmedo va aconseguir huit ors, nou plates i set bronzes.

El Pavelló Municipal de Xest va acollir el Campionat Autonòmic d’Esport Universitari (CADU) de karate, al que la Universitat de València va acudir amb 28 esportistes (11 dones i 17 homes) que van competir en les modalitats de kata i kumite, ambdues dins de les categories de promeses i d’elit.

El final de la jornada es va saldar amb huit ors, nou plates i set bronzes per a la Universitat de València, la qual cosa va reafirmar el lideratge autonòmic de la institució acadèmica en sumar l’or per equips.

Segons va indicar el tècnic Arturo Olmedo, l’equip començarà a preparar-se ja per a disputar-se el Campionat d’Espanya Universitari (CEU) que tindrà lloc a Baeza (Jaén) els dies 10 i 11 d’abril. 

Aquest dimecres, jornada maratoniana
Aquest dimecres, 14 de març, seran cinc les disciplines en què es mesuraran les universitats valencianes: esquaix, tir amb arc, escalada, natació i pilota valenciana.

La Universitat Politècnica de València acollirà el CADU d’esquaix, que començarà a les 10 hores. La competició serà individual i per equips en les categories masculina i femenina. El tècnic de la Universitat de València, Víctor Reguera, ha seleccionat cinc jugadors (tres homes i dues dones) i preveu “guanyar tant el campionat femení individual com el general per equips”. “Així mateix, optem a les millors posicions possibles en el masculí individual”, afegeix.

La Politècnica organitzarà també l’autonòmic de tir amb arc, si bé es disputarà a les instal·lacions del Campus dels Tarongers de la Universitat de València, a partir de les 10 hores. Entorn d’una quinzena de tiradors i tiradores de la Universitat competiran en les modalitats d’arc recorbat, compost i nu, en primera i segona categoria. Són molts els campionats autonòmics que la Universitat de València ha finalitzat com a subcampiona enfront de la Politècnica, que, segons explica Amparo Dols, de la Universitat de València, “ens duplica en tiradors”. No obstant açò, Dols confia a aconseguir l’or en la categoria reina, ja que la Universitat acudeix amb dos esportistes d’elit: Javier Cerezo, campió en la temporada passada, i Ana Sempere, una nova promesa per a l’equip femení.

El CADU d’escalada es desenvoluparà al Rocòdrom de la Politècnica. De 10 a 12 hores, es disputarà la classificatòria en la modalitat d’escalada esportiva i en les categories femenina i masculina. En aquesta primera fase, els esportistes hauran d’escalar dues vies al flaix, és a dir, sense haver-les experimentat anteriorment però amb informació sobre elles. Després, els esportistes classificats per a la final escalaran una única via a vista, la qual desconeixen completament. La Universitat de València participarà amb 11 escaladors (cinc dones i sis homes). Segons indica la seleccionadora, Mónica Sánchez Vilaplana, “enguany intentarem classificar-nos per a les finals i aconseguir la plata”.

El campionat de natació tindrà lloc a Benimàmet, a les 11 hores, que la Universitat de València es disputarà, en la categoria absoluta, amb 32 nadadors i nadadores (17 homes i 15 dones). La finalitat: “Revalidar els títols aconseguits en la temporada anterior, entre ells, la victòria autonòmica”, afirma el seleccionador, Diego Encarnación.

La competició de pilota, organitzada per la Universitat Catòlica de València, començarà a les 10 hores a la Ciutat Esportiva de L’Eliana. El model de joc serà de lliga a una volta de tots contra tots i es desenvoluparà en les modalitats de raspall, escala i corda, i frontó a mà.

La pròxima setmana
Després de l’aturada de Falles, es reprendran els CADU i el dia 22 (dijous) es disputaran el de vela, vòlei platja i goalball. La Universitat de València és l’organitzadora del campionat de vela, que se celebrarà al Reial Club Nàutic de Calp (10 hores) i es disputarà en la categoria absoluta. Segons comenta el seleccionador de la Universitat, Juan Calvo, la UV participarà amb dues tripulacions formades per cinc integrants cadascuna, homes i dones, que intentaran “aconseguir podi un any més i, a partir d’ací, lluitar per la victòria”.

El CADU de vòlei platja, organitzat per la Universitat Cardenal Herrera-CEU, es disputarà a la platja de la Malva-rosa de València. La UV participarà amb el màxim de parelles permés, un total de sis, dos per cada categoria: masculina, femenina i mixta. Aquesta última categoria, no federada, únicament es juga en l’àmbit de l’esport universitari. Després de la victòria del campionat en pista, el tècnic de la Universitat de València, Juanjo Susín, espera consolidar el lideratge autonòmic amb l’or per universitats per quart any. A més, afegeix: “El CADU és l’avantsala del CEU i ens servirà per a seleccionar les parelles, masculina i femenina, que representaran a la UV a Múrcia, de l’11 al 13 d’abril”.

D’altra banda, la pista central del Pavelló Universitari del Campus de Blasco Ibáñez acollirà el CADU de goalball, una disciplina esportiva dissenyada per a persones cegues que, organitzat pel programa d’esport adaptat de la Universitat de València amb la col·laboració de la Càtedra Divina Pastora de la UV, es disputarà per primera vegada de forma oficial dins del circuit CADU com a modalitat inclusiva, és a dir, jugaran també persones sense discapacitat. “L’única Comunitat Autònoma que ha oferit aquesta modalitat dins d’un programa oficial de CADU ha sigut la Comunitat Valenciana”, assenyalen des del Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València. El torneig començarà a les 10 hores i inclou les categories masculina i femenina.

El campionat autonòmic de goalball és una iniciativa de la Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat de la Universitat de València que va arrancar fa quatre temporades. Després de l’any de debut, les dues següents temporades es van jugar dins de la modalitat d’esport de promoció fins a aquest curs en què el campionat de goalball ha passat a formar part del programa oficial autonòmic, tractant-se de l’únic esport adaptat del CADU.

Tots els campionats i els seus resultats poden seguir-se a través de les xarxes socials del Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València: FacebookTwitter.