Pamela Palenciano ha representat en la Universitat el seu monòleg 'No solo duelen los golpes'

  • Gabinet de Premsa
  • 18 de setembre de 2018
 
Pamela
Palenciano

Pamela Palenciano va oferir aquest dimecres el seu monòleg 'No solo duelen los golpes', una sessió de contingut lúdic, amb entrada gratuïta però aforament limitat, que incideix de ple en la prevenció de la violència de gènere entre l’alumnat més jove. Les representacions es van realitzar dimarts 18 i dimecres 19 de setembre, en els Campus de Blasco Ibañez, Campus de Burjassot-Paterna, i Campus dels Tarongers.

La Universitat de València ha arrancat el curs donant la benvinguda al nou estudiantat amb un programa d’activitats relatives a la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i a la prevenció de la violència de gènere.

Benvinguda en Igualtat és un projecte de la Unitat d’Igualtat amb què arranca les activitats en setembre i que es defineix com un conjunt d’accions per apropar el nou estudiantat als recursos amb què compta relacionats amb la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i amb la prevenció de la violència de gènere. Sessions d’acollida en centres, els monòlegs de Pamela Palenciano en els tres campus i una jornada formativa amb ponents especialitzades en coeducacó són els tres continguts d’aquest programa subvencionat per l’Instituto de la Mujer i que s’iniciarà el 3 de setembre amb les presentacions d’uns vídeos de sensibilització sobre la igualtat de gènere en les sessions d’acollida dels díhuit centres de la Universitat.

A partir del 3 de setembre, doncs, en les sessions d’acollida que prepara cada centre hi ha un apartat específic per a presentar la Unitat d’Igualtat amb unes píndoles audiovisuals preparades per a l’ocasió. Les píndoles estan disponibles en valencià, castellà i anglés i es poden visualitzar en els següents enllaços:

https://www.youtube.com/watch?v=wFtnFyPlwQE (valencià)

https://www.youtube.com/watch?v=m4rFCWhQ-rs (anglés)

https://www.youtube.com/watch?v=RjuxtUFKvLU (castellà)

Durant les dues primeres setmanes de setembre es realitzen les sessions d’acollida en els díhuit centres de la Universitat de València on es projectaran els vídeos explicatius sobre la importància del valor de la igualtat a la Universitat de València.

Els dies 18 i 19 de setembre es presentava el monòleg No solo duelen los golpes, de Pamela Palenciano. Una sessió de contingut lúdic, amb entrada gratuïta però aforament limitat, que incideix de ple en la prevenció de la violència de gènere entre l’alumnat més jove. Les dates són:

Campus de Blasco Ibáñez

Dia 18 de setembre, de 18 a 20 hores. Aula Magna de la  Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació

Campus de Burjassot-Paterna

Dia 19 de setembre, d’11 a 14 hores. Saló d’Actes de la Biblioteca Eduardo Boscá

Campus dels Tarongers

Dia 19 de setembre, de 17 a 20 hores. Saló d'Actes de la Biblioteca Gregori Maians del Campus de Tarongers.
 

El programa Benvinguda a la Universitat de València per a la Igualtat finalitzarà amb la jornada Universitat Lliure de Violència Masclista, que tindrà lloc el 16 d’octubre a partir de les 17 hores al Paranimf de la Universitat de València, a La Nau Centre Cultural, i comptarà amb un acte de presentació a càrrec de Marian Moreno Llaneza, professora de secundària, experta en coeducació i autora de Escuelas Libres de Violencias Machistas; Kika Fumero, professora de secundària i dedicada fonamentalment a la formació del professorat en temes com ara la coeducació i la diversitat afectivosexual, integrant de l’Observatorio Coeducativo LGTBI; una representant de Fil a l’Agulla, cooperativa integrada per sis dones que tenen com a objectiu acompanyar processos de presa de consciència (a hores d'ara porten a terme diversos plans municipals de coeducació de Barcelona i la seua àrea metropolitana); Mercedes Sánchez Vico, doctora en Sociologia per la Universidad Pablo de Olavide i llicenciada en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat de Granada; amb una àmplia experiència com a formadora en coeducació; i Rosa Sanchis, professora de secundària a  l’IES Isabel de Villena i experta en gènere i coeducació.

 

 

Arxivat en: Igualtat