El paper de les dones als llibres de text, tema central de la segona conferència del cicle ‘100 anys fent llibres’

  • Servei de Publicacions de la Universitat
  • 19 de febrer de 2021
 
Ana López Navajas.
Ana López Navajas.

El proper 23 de febrer se celebra la segona conferència del cicle ‘100 anys fent llibres’, que organitza Publicacions de la Universitat de València PUV). Moderada per Amparo Mañés, directora de la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València, Ana López Navajas analitzarà la representació de les dones als manuals i llibres de text.

Els actes de commemoració del centenari de Publicacions de la Universitat de València segueixen el seu curs amb la segona de les conferències emmarcades dins del cicle ‘100 anys fent llibres’, encetat el passat 19 de gener amb la taula rodona sobre divulgació científica i edició acadèmica a càrrec de Deborah García, Clara Grima i Carolina Moreno.

La segona parada en aquest cicle serà el proper 23 de febrer, a les 18 hores, amb la conferència “Las mujeres en los libros de texto: la articulación de una exclusión cultural”, a càrrec de la professora i prestigiosa investigadora Ana López Navajas, coordinadora del projecte Women’s Legacy de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana. L’acte serà presentat i moderat per Amparo Mañés, directora de la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València.

El projecte Women’s Legacy, en el qual participen professionals de països com ara Escòcia, Itàlia o Lituània, tracta d’eliminar la visió androcèntrica en els continguts educatius i contribuir a la restitució i el reconeixement a les dones que han treballat per la cultura, en qualsevol disciplina, i a incloure-hi el seu llegat.

L’acte es podrà seguir en directe a través del següent enllaç i, posteriorment, estarà disponible per a la seua consulta als diferents perfils de xarxes socials i a la pàgina web de PUV: https://go.uv.es/RAV3370

La propera cita del cicle de conferències ‘100 anys fent llibres’ se celebrarà el dia 27 d’abril amb la taula redona “Creació literària i comunicació científica”, amb la coordinació de Carme Gregori i la participació de l’escriptora Carme Riera i del professor i escriptor Martí Domínguez.

Per conèixer més sobre properes dates i esdeveniments previstos dins dels actes de celebració del centenari de Publicacions de la Universitat de València, visita https://puv.uv.es/centenari.