El Parc Científic celebra 10 anys de convivència entre ciència i empresa

  • Parc Científic
  • 17 d’octubre de 2019
 
Foto família

El Parc Científic de la Universitat de València (PCUV) ha celebrat dimecres 16 d'octubre els 10 anys de la seua inauguració oficial. I ho ha fet amb un acte centrat principalment en la conferència de l’experta en Ciència de Dades Nuria Oliver i en el reconeixement públic de la Universitat als centres de recerca i a les empreses que formen part d’aquest ecosistema d’innovació ubicat en les immediacions del Campus de Burjassot-Paterna.

“Amb l’esperit de contribució al desenvolupament de la ciutat es va crear aquest Parc Científic, com a punta de llança d’una estratègia de necessari canvi de model productiu valencià; un canvi de model que fa deu anys era necessari i que ara és imprescindible en plena era de la societat del coneixement i de transformacions del nostre medi ambient”. Amb aquestes paraules s’ha dirigit la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, a la comunitat científica i empresarial present aquest matí al Parc Científic amb motiu de la celebració del seu X Aniversari.

L’acte, que ha comptat també amb la presència de la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha reunit diferents representants del sistema d’innovació valencià, i ha comptat amb la conferència ‘Innovació, la meua visió personal’, de l’enginyera de Telecomunicacions i Directora de Recerca en Ciència de Dades de Vodafone, Nuria Oliver. L’experta alacantina ha posat en valor el paper que la Intel·ligència Artificial està jugant i jugarà en el present segle. ‘Per les seues característiques –ha dit–, la Intel·ligència Artificial és a la quarta revolució industrial allò que l’electricitat va ser-ne a la segona". I ha fet, entre moltes altres qüestions, una projecció de com el comportament humà es capaç de modelar-se a partir de la interacció de les persones amb les màquines. Tot en una conferència que estarà accessible en breu al canal Youtube del Parc Científic.

La consellera Carolina Pascual ha definit els parcs científics com a “territoris de frontera”, on acadèmics i investigadors analitzen des de la seua perspectiva la situació empresarial i aporten idees noves, nous mètodes per a aconseguir solucions. Aquesta estratègia fronterera, multidisciplinària i innovadora –ha dit– aconsegueix la tan buscada interacció entre la universitat i el món empresarial amb èxits que el vostre Parc Científic pot acreditar”.

Durant l’acte, que ha estat conduït per la periodista Reis Juan, la Universitat ha reconegut els centres de recerca i les empreses veteranes ubicats al Parc Científic; els primers –instituts de recerca i centres singulars–, per les seues capacitats i el seu paper motor en la transferència del coneixement; les segones –empreses de base científica i tecnològica que han crescut al si del PCUV–, per ser-ne exemple de la generació d’innovació i progrés al seu entorn més immediat a partir de la R+D+i, i palesar, junt amb els centres de recerca, el fet que la col·laboració publicoprivada és fonamental per a avançar cap a la societat del coneixement.

Més informació: