Paula del Val guanya el Premi Nacional de Dret de Societats ‘Antonio Pérez de la Cruz’

  • Gabinet de Premsa
  • 11 de febrer de 2020
 
Laura Barrios (editorial Tirant lo Blanch), Paula del Val, Juan Ignacio Peinado (catedràtic de Dret Mercantil a Màlaga) i Jesús Pérez de la Cruz (fill del professor Antonio Pérez de la Cruz).
Laura Barrios (editorial Tirant lo Blanch), Paula del Val, Juan Ignacio Peinado (catedràtic de Dret Mercantil a Màlaga) i Jesús Pérez de la Cruz (fill del professor Antonio Pérez de la Cruz).

Paula del Val Talens, professora ajudant-doctor de Dret Mercantil de la Universitat de València, ha obtingut el Premi Nacional de Dret de Societats ‘Antonio Pérez de la Cruz’ pel treball titulat ‘El derecho de separación en la transformación transfronteriza’. El lliurament va tindre lloc en el marc del IV Congreso Nacional de Derecho de Sociedades, celebrat en la Universidad de Málaga els dies 6 i 7 de febrer.

En aquest fòrum, el de major envergadura de la disciplina a Espanya, es donen cita cada any més de 400 persones del món acadèmic i professional. En aquesta ocasió, el programa va girar entorn de la separació i exclusió de socis en les societats de capital.

En el seu estudi, la professora del Val analitza el dret de separació com a mecanisme harmonitzat de protecció dels socis en les operacions de mobilitat transfronterera en el si de la Unió Europea, en particular, en el trasllat internacional del domicili o transformació transfronterera. L'estudi explica els fonaments dogmàtics del reconeixement d'aquest dret en favor dels socis que voten en contra de l'operació, avalua l'estratègia reguladora de la UE i anticipa les modificacions que seran necessàries per a adaptar el Dret espanyol a la Directiva 2019/2121 en matèria de transformacions, fusions i escissions transfrontereres.

Paula del Val (València, 1990) es va incorporar com a professora ajudant doctora de Dret Mercantil en 2019 després de diversos anys com a investigadora postdoctoral a Alemanya. Entre les matèries de la seua especialització es troba el govern corporatiu, el dret de societats de la UE, l'estatut jurídic del soci, les societats familiars o la responsabilitat social corporativa. En aquesta última ja va obtindre en 2015, al costat de José Miguel Embid Irujo, catedràtic de Dret Mercantil de la Universitat de València, el premi Sant Raimundo de Peñafort, atorgat per la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació.