Les pensions, els contaminants emergents o la indústria valenciana de la seda, en les conferències d’Unisocietat

  • 6 d’abril de 2016
 
Pensions

Un total de 8 professors de la Universitat de València impartiran ponències a Quart de Poblet, Paterna, Ontinyent, Requena, Massamagrell, l'Eliana, Cullera i Alzira al llarg del mes d'abril. Aquesta activitat complementària del curs acadèmic d’UNISOCIETAT és d'accés lliure i gratuït per a la resta de la ciutadania de la localitat i el seu entorn.

Aquests col·loquis aborden diferents temàtiques que tenen com a nexe comú el seu interés per a la societat valenciana. Al llarg del mes d'abril s'abordaran matèries com les pensions, l'estat del benestar, els tribunals populars, la indústria valenciana de la seda, els contaminants emergents, l'escenari comunicatiu en el país valencià, història antiga o literatura contemporània. 

Les primeres conferències del mes d'abril se celebraran aquest dijous dia 7. En la Casa de la Cultura de Quart de Poblet, el professor Ricardo Franch (Història Moderna-UV) centrarà el seu discurs en la indústria valenciana de la seda durant l'Edat Moderna. El mateix dia, el Centre Cultural de Caixa Ontinyent acollirà la ponència ‘Justícia i confiança: els tribunals populars vs el Tribunal de les Aigües’, a càrrec de Virginia Pardo (Dret Administratiu i Dret Processal-UV).

El dia 14 s'efectuaran conferències en les seus de Requena i Paterna. Yolanda Picó (Medicina preventiva i Salut pública, Ciències dels Aliments, Toxicologia i Medicina legal- UV) oferirà una ponència titulada ‘El problema dels contaminants emergents’ en el Centre Polivalent Valentín Hernáez de Paterna. En l'Espai Cultural Feliciano Antonio Yeves de Requena, Carlos L. Alfonso (Dret del Treball i de la Seguretat Social-UV) tractarà el manteniment de l'estat de Benestar.

El 19 d'abril, al Centre Cultural de Massamagrell, la professora María del Carmen García (Treball Social i Serveis Socials-UV) explicarà les alternatives entorn de les pensions contributives i no contributives.

Guillermo López (Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació-UV) centrarà la seua intervenció, el dia 20 en el Centre de Formació de Persones Adultes de l'Eliana, en la nova comunicació i el canvi polític al País Valencià.

El dia 27 d'aquest mes, el professor Antonio C. Ledo (Història de l'Antiguitat i Cultura Escrita-UV) impartirà la ponència ‘El meu nom és Gladiador’ en l'Auditori Municipal de Cullera. I l'endemà, el 28, serà el torn d’UNISOCIETAT-Alzira, on María Rosell (Filologia Espanyola-UV) compartirà amb els assistents la seua ponència ‘Les màscares de l'autor en la literatura contemporània’.

El cicle de conferències ‘UniSocietat, primavera 2016’ ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, amb la col·laboració dels ajuntaments d'Ontinyent, Quart de Poblet, Cullera, Massamagrell, l'Eliana, Gandia, Alzira, Paterna i Requena, i el suport financer de Caixa Popular. La seua finalitat és complementar els cursos acadèmics del programa ‘UniSocietat’, que aglutinen més de 1.200 estudiants matriculats durant el curs 2015-2016.

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies