Pere Puigdomènech reflexiona sobre el futur de la producció d'aliments en el cicle «Els grans reptes de la ciència»

  • Mètode
  • 14 de maig de 2019
 
Pere Puigdomènech

El professor Pere Puigdomènech participà en el cicle «Els grans reptes de la ciència», organitzat per la revista Mètode i l'Escola Europea de Pensament Lluís Vives, amb la seua conferència «El futur de la producció d'aliments», el dijous 16 de maig al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

Pere Puigdomènech, professor d’investigació del Centre de Recerca en Agrigenòmica (CSIC-IRTA-UAB-UB) de Cerdanyola, explicarà el potencial que té la ciència per a resoldre les problemàtiques que planteja el progrés: com podem aconseguir que les condicions de vida assolides per una part del planeta arriben a la majoria de persones i com produirem l’energia i els aliments necessaris per a aconseguir-ho?

Pere Puigdomènech ha estat el coordinador del monogràfic inclòs en el número 100 de la revista Mètode, una selecció d’articles que conviden a reflexionar sobre el paper de la ciència, en termes tècnics, socials i ètics, per a fer front als desafiaments que la crisi energètica, el canvi climàtic o el desenvolupament de la genètica plantegen a curt i mitjà termini. Puigdomènech hi participa, a més, obrint el monogràfic amb un article que exposa justament els reptes del nostre temps i el rol que hi jugarà la recerca científica.

En acabar la conferència, a les 20:00 hores, tindrà lloc la inauguració de l'exposició «Mètode: 100 números de ciència» a la Sala Oberta de La Nau. Tots dos actes són d’entrada lliure amb aforament limitat.

Les activitats de celebració dels 100 números de la revista Mètode de la Universitat de València s’emmarquen dins de la programació que el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València ha organitzat amb motiu del seu 20è aniversari coincidint també amb el 520è aniversari de la Universitat de València.

La següent conferència del cicle serà el 22 de maig a càrrec de Gemma Marfany i se centrarà en el futur que planteja el desenvolupament de les noves tecnologies d’edició genètica.