El periodista Javier Tolentino presenta el seu llibre ‘Disculpen que les hable de la radio’, a La Nau

  • 27 d’abril de 2017
 

Demà divendres, 28 d’abril, a les 11 hores, a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, es presenta ‘Disculpen que les hable de la radio’, el llibre de Javier Tolentino publicat conjuntament per l’editorial valenciana Ediciones Canibaal i per Ocho y Medio (Madrid).

Javier Tolentino és un dels crítics cinematogràfics més reconeguts, no solament a Espanya, sinó també als països de llengua castellana. El director d’“El séptimo vicio”, el mític programa de cinema de Radio 3, és també una d’aquelles veus que destaquen pel seu compromís social i cultural i per la seua ben lúcida capacitat d’anàlisi. Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Complutense de Madrid, l’autor d’El cine que me importa (Larousse, 2014) i ara de Disculpen que les hable de la radio (Canibaal 2017) és professor del màster en Ràdio que organitzen conjuntament la UCM i RNE. Al llarg de la seua carrera ha dirigit programes especialitzats en informació cinematogràfica com De Cine en Radio 1, El otro cine es posible en Radio 5 o el ja esmentat El séptimo vicio en Radio 3, aquest últim guardonat amb el Premi de la Crítica l’any 2000. A més, ha col·laborat amb El Ojo Crítico, Academia, Cinemanía i Kane 3. 

La presentació del llibre tindrà la presència d’Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Igualtat, i Begonya Pozo, vicedegana i responsable de Cultura i Igualtat de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, a més de l’autor i els coeditors Ximo Rochera i Jesús García Cívico.

Tot seguit, en el marc de les activitats de l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives, l’autor, Javier Tolentino, impartirà el seminari: «Disculpen que les hable de la radio. Hacia un nuevo lenguaje periodístico de la nueva radio». El seminari és gratuït, però per assistir-hi cal inscripció: 
http://www.escoladepensamentlluisvives.com/programa/2017/4/28/javier-tolentino-seminario