El periodista Mariano Sánchez Soler presenta a La Nau el seu llibre sobre els negocis de la família Franco

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 13 de gener de 2020
 
Mariano Sánchez Soler.
Mariano Sánchez Soler.

Dilluns 13 de gener, a les 19 hores, a les Aules Seminari del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, tindrà lloc la presentació del llibre 'La familia Franco S. A.', a càrrec de l’autor, Mariano Sánchez Soler, i amb la participació de l’escriptor Alfons Cervera. L’acte s’inclou en la programació de Fòrum de Debats de la Universitat de València.

La familia Franco S. A. és un llibre que arreplega el treball de recerca d’anys del periodista Sánchez Soler sobre els secrets econòmics de la família del dictador, que ha encapçalat múltiples negocis i s’ha enriquit al llarg del temps. L’anàlisi de l’autor aporta les claus per entendre com ha mantingut el seu poder i els seus privilegis a l’Espanya democràtica.

Mariano Sánchez Soler, nascut a Alacant el 1954, és llicenciat en Ciències de la Informació. Ha dedicat part de la seua vida professional a la investigació i és considerat un dels principals experts en la família Franco. Ha treballat per a diaris com El Periódico de Catalunya, Diario 16, Tiempo, Interviú i Le Monde Diplomatique. És professor de guió a la Universitat d’Elx i dirigeix un taller de novel·la negra a la Universitat d’Alacant, on coordina la trobada anual Mayo Negro. Ha publicat novel·les negres com Carne fresca, Festín de tiburones, Para matar, Nuestra propia sangre o El asesinato de los marqueses de Urbina, i, entre altres títols, l’assaig Anatomía del crimen: guía de la novela y el cine negro.