El periodista Mario Amorós presenta la seua biografia de Pinochet a La Nau

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 24 d’octubre de 2019
 
Mario Amorós.
Mario Amorós.

Dimecres 23 d’octubre, a les 19 hores, l’historiador i periodista Mario Amorós va presentar el seu llibre 'Pinochet. Biografía militar y política' a l’Aula Seminari A del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. En l’acte, que es va emmarcar en el cicle de conferències de Fòrum de Debats del Vicerectorat de Cultura i Esport, va comptar amb les intervencions de Noemi Lagos, presidenta de Casa Chile, i el mestre Ferran Zurriaga.

Pinochet. Biografía militar y política constitueix una història de vida de referència del dictador xilé. Es tracta de la primera biografia del general Augusto Pinochet fonamentada en una exhaustiva documentació i una àmplia bibliografia, que arreplega tant documents d’arxiu com discursos, entrevistes, articles i llibres de la seua autoria, testimoniatges de les seues víctimes i opinions dels seus familiars i col·laboradors. L’obra inclou citacions de diverses cartes intercanviades entre Pinochet i el general Franco entre el 12 de setembre de 1973 i el 8 d’octubre de 1975, així com el relat de la presència del dictador xilé al funeral de Franco en la que va ser la seua única estada a Espanya.

L’alacantí Mario Amorós (1973) és doctor en Història per la Universitat de Barcelona i periodista. Ha sigut professor convidat a la Universitat de Xile i va formar part del comité assessor de la Càtedra de Memòria Històrica del Segle XX de la Universitat Complutense de Madrid. En la seua última biografia, l’autor combina les seues nocions i habilitats com a historiador i com a periodista per oferir un retrat complet del militar que va formar part de l’exèrcit xilé durant 65 anys i que va ser un dels dictadors que representa davant el món l’arquetip de la crueltat i la traïció.