Personal investigador de la Universitat de València explica en catorze instituts la crisi antibiòtica mundial

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 13 de desembre de 2019
 
Belén Fouz i Sergi Maicas.
Belén Fouz i Sergi Maicas.

El projecte d’Aprenentatge Servei DivulSuperBac, coordinat per Belén Fouz i Sergi Maicas, professora i professor de la Facultat de Biologia de la Universitat de València comença hui divendres a la Llosa de Ranes. Es tracta d’una exposició itinerant que arribarà a tretze municipis valencians més i que alerta sobre un escenari de crisi sanitària i econòmica provocada per la proliferació de soques bacterianes resistents a gran part dels antibiòtics existents.

Aquesta situació es produeix en un context en què l’arsenal terapèutic no s’incrementa de manera paral·lela. Les infeccions causen 700.000 morts anualment i es preveu que superen els 10 milions l’any 2050.

DivulSuperBac és una de les activitats dels consorcis internacionals Small World Initiative, TinyEarth i Micromundo, dels quals forma part la Universitat de València, i que estan avalats per la Societat Espanyola de Microbiologia i la Societat Americana de Microbiologia.

L’exposició, formada per catorze panells informatius, es va presentar durant la Setmana Mundial de Conscienciació sobre l’Ús d’Antibiòtics promoguda per l’Organització Mundial de la Salut aquest novembre. En l’exposició, alumnes de la Facultat de Biologia (grau de Biologia i Màster en Investigació en Biologia Molecular, Cel·lular i Genètica) actuaran com a comissaris de les exposicions, que tindran una freqüència setmanal i es complementaran amb altres activitats de divulgació científica relacionades amb aquesta temàtica.

Entre d’altres, la mostra arribarà a centres de secundària i batxillerat d’Algemesí, Burjassot, Castelló de la Plana, Llíria, Montcada, Museros, Paterna i València.

El projecte d’Aprenentatge Servei DivulSuperBac està finançat parcialment pel Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa (PID19-1096021) i compta amb la col·laboració de les unitats d’Igualtat, Política Lingüística i Cultura Científica de la Universitat de València.

Imatges: