La plataforma València Camina per a fomentar els drets dels vianants es presenta a La Nau

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 22 de febrer de 2018
 
Imagen de la noticia

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València ha acollit aquest dimecres, 21 de febrer, la Jornada València Camina organitzada per l’associació sense ànim de lucre Arquitectúria. La motivació d’aquesta iniciativa és doble: presentar públicament la nova plataforma per als vianants València Camina, promoguda des d’Arquitectúria, que treballarà per una ciutat que convide totes les persones a caminar; i donar a conéixer la metodologia del programa europeu Flow, projecte finançat per la Unió Europea Horitzó 2020, que des d’un enfocament multidisciplinari posa el caminar i el ciclisme en igualtat de condicions amb les formes de transport motoritzades.

A la jornada, lliure i oberta, havien sigut convidats tots els grups municipals, tècnics de l’ajuntament i de l’àrea metropolitana, col·legis professionals d’enginyers de Camins, Canals i Ports i arquitectes, col·lectius adherits a la Taula de la Mobilitat Sostenible i públic en general. En ella s’han abordat els temes relacionats amb la mobilitat activa fins a l’experiència local a la ciutat de València.

La Jornada València Camina, que compta amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura i Igualtat, s’ha iniciat a la plaça de l’Ajuntament amb una caminada. L’itinerari ha començat a les 8:55 hores enfront de l’entrada principal de l’edifici del consistori, passant per l’Estació del Nord fins arribar a l’edifici de la Universitat. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha sigut l’encarregat de rebre els participants a la seua arribada a la Nau. 

A les 9:35 hores, a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau, ha començat la primera part de la jornada. Per part del programa europeu Flow, Pasquale Cancellara ha donat una visió general del projecte europeu i també en els casos de les ciutats de Nova York i Dublín. A continuació, a les 10:15 hores, Martin Wedderburn ha parlat de Caminabilitat a la ciutat des d’un enfocament multimodal.

Després del descans, a les 11:30 hores, ha començat la segona part, en la qual s’ha formulat la pregunta Com es camina a València? Les regidories de Mobilitat Sostenible i Desenvolupament Urbà de l’Ajuntament de València, entitats locals i col·lectius ciutadans com ara Colecamins, València en Bici, l’ONCE DT Comunitat Valenciana i la Plataforma València per l’Aire, entre altres, han sigut les encarregades de contestar. Tots han tingut l’oportunitat de mostrar la seua visió i experiència del caminar a la ciutat de València, des de les seues diferents realitats.

Per acabar, Martin Wedderburn ha conduït el Taller Pràctic Flow. Com a especialista en planificació de la mobilitat urbana del projecte Flow, i consultor independent a Londres amb reconeguda experiència i compromís professional en la mobilitat sostenible i multimodal, ha oferit la possibilitat de traslladar casos concrets a València. El taller ha estat especialment dirigit a responsables de l’administració i personal tècnic que treballen per i per a la ciutat i persones implicades en la mobilitat urbana.