La poeta cubana Gleyvis Coro presenta el seu últim llibre en una conferència en línia de l’Aula de Literatura de la Universitat de València

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 19 de febrer de 2021
 
 Gleyvis Coro.
Gleyvis Coro.

La programació de l’Aula de Literatura de la Universitat de València va continuar dijous, 18 de febrer, a les 18 hores, en format en línia, amb l’escriptora i poeta cubana Gleyvis Coro Montanet amb motiu de la publicació del seu poemari Mujer, aparta de mí ese smartphone. L’acte va estar presentat per Cristina García Pascual, responsable de l’Aula de Literatura de la Universitat de València.

Mujer, aparta de mí ese smartphone és un llibre sobre la destrucció de l’amor i la seua reconstrucció en temps de terminals telefònics sofisticats i virus ximples que ens maten. Un llibre d’un matrimoni que es trenca, tenint com a escenari i gallet el model gràcil de l’últim telèfon intel·ligent per a gent comuna. No és un manual d’instruccions, però sí un text d’alerta sobre l’amor i la seua cura.

Gley Coro Montanet va obtenir el premi de novel·la de la Unión de Escritores y Artistas de Cuba (UNEAC) en 2006 i el premi de la Crítica Literària en 2017. És autora dels poemaris Esperando al guardabosques (Loynaz, 2006) y Jaulas (Letras Cubanas, 2010), així com de la novel·la: La burbuja (Unión, 2007). Des de 2009 resideix a Espanya, on ha publicat Lejos de Casa (Memoria lírica del problema cubano) (Cristal de Agua, 2018), Mujer, aparta de mí ese smartphone. Poesía con emojis y Cien días en cuarentena. Poemas sobre el coronavirus (Gata Encerrada, 2020). Poesies, contes i textos seus han sigut inclosos en importants antologies i revistes cubanes i espanyoles.

L’accés a la conferència en línia és gratuït, a través de la plataforma Blackboard Collaborate. Per a poder assistir-hi caldrà emplenar un registre previ en aquest enllaç. La conferència podrà recuperar-se després des del Canal YouTube del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

Arxivat en: Cultura , Lletres