Polibenestar organitza una jornada per a joves emprenedors en economia social

  • 24 de febrer de 2017
 
Logotip de Polibenestar

Divendres 24 de febrer, l’Institut Universitari de Polítiques de Benestar Social, Polibenestar, organitza la primera jornada internacional sobre “Joves Emprenedors en l’Economia Social i del Ben Comú”. La sessions es desenvoluparan a partir de les 9 hores en l’aula del Departament d’Economia Aplicada 2P04. La direcció i coordinació de la Jornada, està a càrrec de la investigadora de Polibenestar i professora del Departament d’Economia Aplicada, Antonia Sajardo.

En la trobada, experts de l’àmbit acadèmic i del món empresarial, assegura la professora Sajardo, “utilitzaran el seu coneixement i experiència per a mostrar als joves de la Universitat de València una altra forma de fer empresa que incorpora un primordial i valuós component social a la perspectiva tradicional lligada exclusivament la rendibilitat econòmica”.

La jornada analitza la contribució a l’ocupació estable i de qualitat, a la correcció de desigualtats socials, i a la resolució de problemes d’interès general de les estructures primigènies de l’economia social, com són les cooperatives, les mutualitats i les associacions, però també de les noves iniciatives de emprendiment social i empresa social. Al costat d’açò s’estudia la significació dels projectes d’empresarials del model econòmic anomenat “del Ben Comú” com a desafiament actual per al emprendiment jove. Ambdues estructures, explica la professora Sajardo, “suposen una altra manera de fer economia i empresa, que posa el contrapunt al model econòmic imperant, apostant per societats més justes, ètiques i cohesionades, on l’individu siga la fi última del sistema i no un mitjà per al mateix”.

Les sessions es completen amb la presentació de dos significatius projectes europeus dedicats al foment de l’emprenedor social jove i a l’anàlisi de la resiliència dels mercats laborals, de la mà de la consultora IBox i de l’Institut Polibenestar.

La jornada serà inaugurada per Francisco Álvarez, director General d’Economia, Emprendimiento i Cooperativisme, de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball; per Jorge Garcés, director de Polibenestar i catedràtic Príncep d’Astúries en la Georgetown University; i per Raúl Contreras, responsable d’Innovació Social i Economia Solidària de la Fundació Les Naus.

Polibenestar és un institut de recerca de la Universitat de València especialitzat en el camp de les polítiques socials, tant en recerca bàsica i aplicada, com en innovació, tecnologia social, assessorament tècnic i formació.

Més informació a la web de Polibenestar