Polibenestar supera els cinquanta milions d’euros en projectes europeus d’investigació

  • Unitat de Suport als Instituts Tarongers
  • 13 de novembre de 2019
 
Jordi Garcés
Jordi Garcés

L’Institut Universitari d’Investigació en Polítiques de Benestar Social (Polibenestar) de la Universitat de València ha superat els 50 milions d’euros en facturació en projectes d’investigació europeus des de 2010, abans que es complisca una dècada de la seua constitució com a estructura interdisciplinària d’investigació.

Polibenestar és un institut capdavanter en l’àrea de ciències socials. Està dirigit pel professor Jordi Garcés i des de la seua creació fa nou anys, ha participat en 45 projectes d’investigació europeus per un import global de 50,2 milions d’euros i en 15 projectes d’investigació nacionals amb una suma total de 1,2 milions d’euros. Polibenestar gestiona el 38% dels projectes d’investigació europeus de tota l’àrea de ciències socials i jurídiques de la Universitat de València. L’any 2018, Polibenestar va obtindre tres projectes de salut de la Unió Europea i en 2019 ha aconseguit altres cinc projectes del programa d’investigació europeu Horitzó 2020. L’últim d’ells, VALUECARE, en el qual participen dèsset centres d’investigació europeus, té un finançament total de la Unió Europea de 5.776.376 €, dels quals corresponen a Polibienestar 316.945 €.

L’objectiu del projecte VALUECARE, explica el professor Garcés, “és oferir un model d’atenció integrada eficient dedicat a persones majors amb deterioració cognitiva, fragilitat i/o múltiples malalties cròniques. La finalitat d’aquest model és la millora de la qualitat de vida d’aquests pacients i les seues famílies, així com millorar la sostenibilitat dels sistemes d’atenció soci-sanitària europeus. El model parteix d’una perspectiva de l’atenció integrada basada en el valor, en la qual s’inclouen aspectes d’atenció social i d’estils de vida, a més de l’atenció sanitària”.

Jordi Garcés és doctor en Ciències Polítiques i de l’Administració, doctor en Psicologia Social, llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació (especialitat en Psicologia), diplomat en Criminologia i diplomat en Treball Social. Ha ocupat la Càtedra Príncep d’Astúries a la Georgetown University de Washington DC i és catedràtic de la Universitat de València i director de l’Institut Universitari d’Investigació en Polítiques de Benestar Social (Polibenestar) de la Universitat de València.

El professor Garcés és doctor honoris causa per la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat d’Asunción a Paraguai. Ha sigut distingit amb la medalla de la Universitat de Burgos i compta amb una experiència docent universitària continuada de trenta anys en temes relacionats amb les polítiques socials europees comparades i les ideologies polítiques i el benestar social. Al llarg de trenta anys, la seua activitat investigadora, amb cinc sexennis acreditats, s’ha desenvolupat tant a la Universitat de València com en altres universitats i centres d’investigació en els quals ha realitzat estades com a investigador visitant. És autor o coautor de més de cent publicacions científiques en espanyol, valencià, anglés i alemany.

Més informació: