Premi dels Editors de Madrid a Adela Cortina

  • Gabinet de Premsa
  • 6 de novembre de 2018
 
Adela Cortina
Adela Cortina

L’Associació d’Editors de Madrid ha concedit, per unanimitat, el XXII Premi Antonio de Sacha a la catedràtica de la Universitat de València Adela Cortina per les seues aportacions al valor i paper de l’ètica en l’empresa, en l’educació, en la cultura i en la vida pública. L’acte de lliurament és aquest dimecres 7 de novembre en l’Institut Cervantes de Madrid.

Adela Cortina és catedràtica d’Ètica i Filosofia Política a la Universitat de València i, des de la seua fundació el 1857, va ser la primera dona membre de número de la Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques. És directora del Màster i Doctorat Ètica i Democràcia i de la Fundació Étnor. És doctora honoris causa per dotze universitats nacionals i internacionals, i ha format part del jurat dels Premis Príncep i Princesa d’Astúries de Comunicació i Humanitats i de Ciències Socials. És Premi Internacional d’Assaig Jovellanos 2007 i Premi Nacional d’Assaig 2014. Aquest mes de maig de 2018 ha rebut el Premi de la Crítica Literària Valenciana en la seua modalitat d’Assaig i Crítica per la seua obra ‘Aporofobia’.

Algunes de les seues obres són Ética mínima, Ética sin moral, Ética aplicada y democracia radical, Ciudadanos del mundo, Por una ética del consumo, Ética de la razón cordial, Las fronteras de la persona, Justicia cordial, Neuroética y neuropolítica y ¿Para qué sirve realmente la ética?, obra guardonada amb el Premi Nacional d’Assaig el 2014.