Els premis Romà de la Calle tanquen les jornades d’Investigació en Educació Artística

  • 28 d’abril de 2016
 

Aquest divendres es lliuren els premis Romà de la Calle a l’impuls de l’educació artística en museus, convocats per l’Institut de Creativitat i Innovacions Educatives de la Universitat de València, fundat per la catedràtica de Teoria de l’Educació Petra María Pérez i pel a hores d’ara professor honorari Romà de la Calle, el qual lliurarà personalment els guardons i prèviament pronunciarà una conferència.

L’acte se celebrarà a les 18 hores en l’IVAM i servirà de colofó a les VII Jornades Internacionals d’Investigació en Educació Artística, que organitza cada any el citat institut de recerca i que en aquesta edició porten com a títol “Informals, entorns per educar en arts”.

En aquesta primera edició dels Premis Romà de la Calle, el guardó en la modalitat de museus serà atorgat al Museu Valencià d’Etnologia, per la seua trajectòria en defensa de l’educació en museus i pel suport a la xarxa de museus locals en matèria de museografia didàctica. En la modalitat individual, el premi ha recaigut en Aida Sánchez de Serdio, per la seua defensa de la pedagogia crítica i del vessant feminista en la recerca i la pràctica de l’educació en museus. I el premi al grup innovador ha segut atorgat a “Pedagogies Invisibles”, grup interdisciplinari que aposta per la renovació en temes culturals i artístics, tant en àmbits formals com a informals.