Presentació de la Jornada informativa sobre l’Informe GREVIO

  • Gabinet de la Rectora
  • 7 de març de 2019
 
Imagen de la noticia

La Jornada sobre “L’Informe Sombra al GREVIO 2018: a propòsit del Conveni d'Istambul contra la violència de gènere" ha estat organitzada per les Comissions d’Igualtat del Campus de Blasco Ibáñez, i s’ha presentat a la Sala Palmireno de la Facultat de Geografia i Història

La jornada ha estat inaugurada per la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, qui ha estat acompanyada per la vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, Elena Martínez, i el director general de l’Oficina Alta Comisionada Agenada 2030, Federico Buyolo.

A les seues paraules, la rectora Mª Vicenta Mestre ha remarcat ‘el ferm compromís per trencar el sostre de vidre i l’escletxa de gènere dins dels murs de la Universitat’. Amb mencions a dones lluitadores com Carmen Alborch, Clara Campoamor o Victoria Kent, Mestre ha recordat que la Universitat ‘dóna recolzament a víctimes, a través dels nostres excel·lents grups de recerca i contribuir, així, a millorar l’atenció a les víctimes a través de coneixement d’utilitat pública i social.’ Mestre no ha volgut oblidar la importància d’una de les solucions que assenyala l’informe, l’educació, ‘el pilar bàsic de la nostra institució’.

El Conveni del Consell d'Europa sobre prevenció i lluita contra la violència contra la dona i la violència domèstica, o Conveni d'Istanbul, va ser ratificat per Espanya el 2014, i va més enllà que la legislació espanyola, no només per crear un marc internacional de protecció de les dones i menors víctimes, sinó per abastar la violència sexual, laboral, institucional o altres no infligides per la parella o exparella, i perquè no subordinar l’atenció jurídica, psicològica i social a les víctimes a la presentació d'una denúncia judicial.

Espanya serà el 14è país, dels 33 que l'han ratificat, en ser avaluat per la seva Mecanisme de seguiment pel GREVIO (Grup d'Expertes en la lluita contra la violència contra la dona del Consell d'Europa), sobre la base no només a la resposta del Govern a un extens qüestionari, sinó als Informes Ombra d'ONGs.

L'objectiu de la jornada és sensibilitzar la comunitat universitària, sobre les causes i les conseqüències de la violència exercida cap a les dones, així com de la necessitat de prevenir aquest tipus de violència des de les aules, i incentivar-, perquè manifestin el seu rebuig cap a aquests actes, i reflecteixin les seves opinions i idees al respecte.

Aquesta Jornada va adreçada a tota la comunitat universitària, tant al professorat, com al personal d'administració i serveis i de manera especial, a l'alumnat del Campus de Blasco Ibáñez. Les diferents Facultats com centres educatius, formem part de la societat, i totes i tots tenim l'obligació moral d'implicar-nos en l'eradicació d'aquest greu problema de salut pública.

L’organització ha estat a càrrec de les Comissions d’Igualtat de les Facultats del Campus de Blasco Ibáñez, en concret per les Facultats de Filosofia i Ciències de l’Educació; Geografia i Història; Filologia, Traducció i Comunicació; Infermeria i Podologia; Psicologia; Ciències de l’Activitat Física i l’Esport; Medicina i Odontologia i Fisioteràpia. A més, a la Jornada col·laboren el vicerectorat de Cultura i Igualtat i la Unitat d’Igualtat.

Imatges:

Arxivat en: Institucional