Presentació de la nova temporada de la sèrie ‘Univers Sostenible’

  • Gabinet de la Rectora
  • 7 d’octubre de 2019
 

La Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València ha acollit, durant el matí del dilluns 7, la presentació de la nova temporada de la sèrie ‘Universo Sostenible’, que serà emesa a partir del 9 d'octubre dins de l'espai ‘La Aventura del Saber’ de la 2 de TVE

La jornada ha estat presidida per la rectora de la Universitat de València M. Vicenta Mestre juntament amb el rector de la Universitat Politècnica de València i vicepresident de CRUE-Universitats Espanyoles Francisco Mora, la Directora General de la Fundació Espanyola per a la Ciènica i la Tecnologia (FECYT) Paloma Domingo, el productor executiu de La Aventura del Saber de TVE Francisco Javier González i el president del Grup de Treball d'Audiovisuals i Multimèdia de CRUE-Universitats Espanyoles y director del Taller d'Audiovisuals (TAU), productora de la sèrie, Miquel Francés.

Universo Sostenible és un format audiovisual en el qual participen les 31 universitats espanyoles pertanyents a CRUE coordinades pel grup de treball en Continguts Audiovisuals i Multimèdia de Crue-Comunicació de Universitats Espanyoles. Aquestes institucions han coproduït la segona temporada de la sèrie audiovisual Universo Sostenible, amb la col·laboració de la FECYT. És un projecte en què investigadors de la comunitat científica universitària responen sobre alguns dels grans temes d'interès social.

Durant la presentació de la segona temporada, el productor executiu de La Aventura del Saber de la 2ha anunciat que el primer capítol de la nova temporada tindrà lloc el 9 d'octubre de 2019, a les 10:30 h, en La 2 de TVE, iniciant les emissions setmanals d'aquest contingut de divulgació audiovisual.

Com a part de l'acte de presentació ha sigut emès, en exclusiva, el primer capítol de la nova temporada. A continuació, els participants en la taula han intercanviat opinions respecte a la importància d'un format nou com a aquest, amb base en la divulgació de la ciència i enfocat a l'increment de la informació i el coneixement en la societat espanyola.

Després del visionat del vídeo, Francisco Javier González ha reivindicat, enfront del valor econòmic de l'emissió en mitjans privats, el valor de servei públic d'una emissió com La Aventura del Saber. Miquel Francés ha analitzat el context de multidifussió en el qual s'enquadra el programa, així com els valors agregats d’interès en aquest contingut.  A continuació, Paloma Domingo ha assenyalat l'augment de l'interès espontani en ciència segons les dades del FCYT, i el vicepresident de CRUE-Universidades Españolas ha remarcat el perill dels continguts pseudocientífics als mitjans de comunicació. Per la seua banda, la rectora ha agraït, tant a les 31 universitats espanyoles com al FECYT, la CRUE i La Aventura del Saber el seu compromís amb un projecte de divulgació com a Universo Sostenible. Així mateix, ha volgut fer èmfasi en la importància de la recerca del sistema públic universitari i els seus resultats de caràcter científic, la divulgació i, sobretot, la transferència de coneixement a la societat.

Més informació en: http://links.uv.es/kminqi3