Presentació dels resultats de la investigació DAP 360º: Determinants d’Atenció Primerenca.

  • Gabinet de la Rectora
  • 18 de novembre de 2021
 
Presentació dels resultats de la investigació DAP 360º: Determinants d’Atenció Primerenca.

La investigació ha sigut capaç de proporcionar una eina pròpia capaç d’objectivar els riscos, l’avaluació de la desprotecció del xiquets i adolescents, i l’orientació en la presa de decisions objectives per part dels professionals.

El Jardí Botànic de la Universitat de València acull la Jornada Avaluació del risc de desprotecció infantil en la que s’han presentat els resultats de la investigació DAP 360 – Determinants d’Atenció Primerenca, dut a terme per la Càtedra Luís Amigó, la qual va signar la seua renovació la darrera setmana. 

Aquest, és un projecte d’investigació que té per objectiu principal l’aportació d’avanços d’investigació respecte a la detecció de situacions de risc i desprotecció en la infància, adolescència, la unificació del llenguatge compartit entre professionals i la descripció de les circumstàncies de risc, amb la finalitat de desenvolupar una eina pròpia per a l’avaluació objectiva de dites situacions i que a més col·labora i recolza la fiabilitat en la presa de decisions per part dels professionals. 

La jornada s’inicia a les 10h, amb la participació de la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; i amb la de la secretària autonòmica d’Atenció Primària i Serveis Socials, Irene Gavidia. 

A continuació tindrà lloc la primera de les conferències que du per  nom: presentació de resultats de la investigació sobre la eina DAP 360º per a l’avaluació de situacions de risc i desprotecció infantil en l’àmbit de la Comunitat Valenciana. Una conferència inaugural que estarà presentada pel president del Col·legi Oficial de Treball Social de València, Ferran Senent; el professor titular de Treball Social i SS. SS. I investigador coordinador del projecte DAP 360º, José Javier Navarro; la professora titular del departament de Psicologia Bàsica de la Universitat de València, Paula Samper; i el catedràtic de Metodologia de les Ciències del Comportament de la Universitat de València, José Manuel Tomás. 

La jornada es clourà amb la conferència: Impacte de les eines de valoració del risc en els Serveis Públics de Protecció a la Infància al País Basc, i que estarà conduïda per la secretària del Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana, Vicenta Esteve. Comptarà amb la participació de la cap del Servicio de Infancia de la Diputación Foral de Bizkaia, Consuelo Alonso; i de la cap de secció de l’Área de valoración de riesgo y protección a la infància del Gobierno Vasco, Alazne Madinabeitia. 

Les jornades estan organitzades en un format híbrid, de tal manera que poden seguir-se mitjançant el següent enllaç: http://mediauniweb.uv.es/desproteccion_infantil/?tag=desproteccion_infantil

 

Imatges: