Presentada a Moncloa la Carta de Drets Digitals, en la qual ha participat el professor de la Universitat Ricard Martínez

  • Gabinet de Premsa
  • 16 de juliol de 2021
 
Ricard Martínez, durant la seua intervenció en l'acte de la Moncloa.
Ricard Martínez, durant la seua intervenció en l'acte de la Moncloa.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha presentat al Palau de la Moncloa la ‘Carta de Drets Digitals’, en la qual ha participat com a ponent el professor de Dret Constitucional, Ciència Política i de l’Administracio de la Universitat de València Ricard Martínez.

En paraules del president, la Carta tracta de “reforçar" i “ampliar” els drets de la ciutadania, “generar certitud a la societat en aquesta nova realitat digital i augmentar la confiança” de les persones davant la disrupció que representa la tecnologia.

En l’acte de presentació també han participat la vicepresidenta primera i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño; la ministra de Justícia, Pilar Llop, la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, i la secretària d'estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas.

Un equip d'experts, coordinats per Tomás de la Quadra-Salcedo, ha elaborat el document, que no té caràcter normatiu, però proposa un marc de referència per a l’acció de tots els poders públics.

Ricard Martínez és director de la Càtedra de Privacitat i Transformació Digital de la Universitat de València, una iniciativa impulsada per la institució acadèmica i l'empresa Microsoft.

La Carta inclou sis categories principals de drets, que abasten tots els àmbits d’incertesa i risc: drets de llibertat; drets d'igualtat; drets de participació i de conformació de l’espai públic; drets de l'entorn laboral i empresarial; drets digitals en entorns específics i drets de garanties i eficàcies.

Agenda Espanya Digital 2025

La iniciativa compleix amb un dels mandats de l’Agenda Espanya Digital 2025, que és un de les fites del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, aprovat per Brussel·les. Un pla dedicarà el 28% dels seus quasi 70.000 milions a la transformació digital de l'economia espanyola.

Més informació:

Arxivat en: Institucional