Presentat el calendari d’activitats del desé aniversari de la Universitat dels Majors a Gandia

  • Gabinet de Premsa
  • 16 de gener de 2018
 
Cartell de l'aniversari.

El vicerector de projecció Territorial, Jorge Hermosilla; l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; i el director del CIG-UV, J. Emili Aura, han presentat aquest dimarts el programa d’activitats amb motiu del desé aniversari de la Universitat dels Majors a Gandia. El vicerector Hermosilla ha remarcat la importància d’aquest aniversari “que demostra el compromís de la Universitat amb Gandia i les comarques centrals”. Un projecte que reforça, en paraules de l’alcaldessa, “la idea de Gandia com a ciutat educadora”. J. Emili Aura ha estat l’encarregat de presentar el programa complet que inclou “actes dirigits a la ciutadania i als alumnes de la Universitat i que pretén remarcar la importància de la formació al llarg de la vida”.

Les activitats comencen aquest mateix mes de gener amb dues conferències. La primera d’elles, demà dimecres a càrrec de Vicent Añó, degà de la Facultat de Ciències de l’activitat física i l’esport de la UV, qui parlarà sobre l’activitat física i l’esport al llarg de la vida. Mentre que la segona tractarà sobre els drets del ciutadà i estarà a càrrec de Miguel Lloret, defensor del ciutadà de Gandia. Ambdues activitats seran a les 19h a l’aula 1 del CIG-UV.

Les activitats previstes per al mes de febrer inclouen una conferència sobre horòscops, astrologia i pseudociències que serà el dia 7 i estarà impartida per Josep Cantó, professor de la unitat docent de física i química de la UV. Mentre, el 21 de febrer es celebrara el Dia de la llengua amb una taula rodona on es plantege la importància de l’aprenentatge de les llengües.

Al mes de març, el gros de les activitats estaran relacionades amb la memòria i la Guerra civil. Els dies 7 i 28 tindran lloc dues conferències impartides per l’escriptor i la professora Carme Agulló. Mentre que el dia 8 i el 29 s’han organitzat sendes visites, la primera d’elles als refugis de la Guerra Civil a Gandia i la segona a l’Aula de la República d’Ontinyent. A més, el dia 21 de març amb motiu del Dia de la Poesia es realitzarà un recital de poesia.

Aquest mes tindrà lloc també l’acte central de les celebracions. El dia 9 tindrà lloc l’acte commemoratiu dels 10 anys de la Universitat dels Majors a Gandia que comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Gandia i del Rector de la Universitat de València, qui farà la seua última visita com a cap de la institució.

Mentre, al mes d’abril les activitats s’iniciaran amb un encontre de voluntariat sènior a Gandia. Aquest serà el dia 13 i reunirà a voluntaris de Gandia amb voluntaris de la Nau Gran de València, les Aules Universitàries de l’experiència de la Universitat Miguel Hernàndez i els voluntaris culturals de la Confederación Española de las Aulas de la Tercera Edad. A més, el 23 d’abril es realitzaran accions relacionades amb la promoció de la lectura, amb motiu del Dia del llibre, i amb la conservació de la Natura, amb motiu del Dia de l’arbre.

El mes de maig començarà també amb un encontre, en aquesta ocasió de totes les seus de Unisocietat, el programa universitari de majors del Vicerectorat de projecció territorial, a Gandia. Així en aquest encontre, que tindrà lloc el dia 4, es reuniran els alumnes de Alzira, Benetússer, Bétera, Bunyol, Cullera, L’Eliana, Massamagrell, Ontinyent, Paterna, Quart de Poblet, Gandia i Requena. Les activitats continuaran el dia 15 amb un nou encontre en aquesta ocasió amb universitats dels majors de la resta d’Espanya. Mentre, el dia 21 se celebrarà el dia de la diversitat cultural i el dia 23 tindrà lloc la conferència “Drets humans i diversitat: reptes per a la cohesió social” a càrrec d’Angeles Solanes, catedràtica de filosofia del dret de la UV. El mes de maig finalitzarà amb el Concert de fi de curs que tindrà lloc el dia 24 al Palau Ducal.

Les activitats previstes finalitzaran al mes de juny, el dia 23 amb activitats relacionades amb el dia de la conscienciació de l’abús i  maltractament de les persones majors. Durant aquest dia es realitzaran conferències al voltant del concepte del “edadisme” així com una exposició sobre el tema. El 21 de juny finalitzaran les activitats amb una masterclass de ioga que es realitzarà al carrer Tossal.

Programa de formació del voluntariat

A més del calendari d’activitats el CIG-UV posarà en marxa durant aquest curs un programa de formació del voluntariat de grans lectors i de voluntariat cultural. El centre de Gandia de la UV està treballant amb la Regidoria d’educació de l’Ajuntament per tal de formar alumnes que es converteixen en voluntaris culturals de la ciutat. També es treballa en la formació d’estudiants que donen suport en matèria de matemàtiques i lectura als xiquets de la ciutat que ho necessiten.

La programació completa de les activitats es pot consultar a la web del CIG-UV www.uv.es/cig