El professor Andrés Cervantes, primer director científic espanyol del Congrés Europeu d’Oncologia

  • 4 d’octubre de 2016
 
Imagen de la noticia

Andrés Cervantes, professor titular de Medicina en la Universitat de València, cap del Servei d’Oncologia en l’Hospital Clínic Universitari de València i coordinador de la línia de recerca d’oncologia d’INCLIVA, és el primer espanyol president del Comité Científic del Congrés Europeu d’Oncologia, el qual enguany se celebra a Copenhaguen del 7 a l’11 d’octubre. L’acte l’organitza la European Society for Medical Oncology (ESMO) i reunirà l’elit de l’oncologia mèdica mundial.

La trobada a Dinamarca comptarà amb la visita de més de 20.000 delegats de més de 120 països. En ell es presentaran més de 1.600 estudis.

Enguany el lema de la reunió és “From disease treatment to patient care”, el qual subratlla que el pacient és el centre de totes les activitats previstes. “És el major i més prestigiós esdeveniment europeu que se celebra a Europa en aquesta especialitat i per a mi és un honor i una responsabilitat presidir el seu Comitè Científic” declara Cervantes.

El Congrés d’ESMO aspira a ser la principal plataforma científica per a presentar les recerques oncològiques, escurçar l’espai existent entre investigadors, clínics i pacients i ser el nexe d’unió per a trobar les solucions de tractament del càncer més eficaços.

Andrés Cervantes considera que ESMO 2016 “marcarà una fita en l’oncologia mèdica europea ja que es van a presentar resultats d’estudis i recerques que suposaran un canvi en la pràctica clínica diària”. 

Com a president del Comitè Científic d’ESMO 2016, el professor Cervantes ha participat en el disseny d’activitats i la selecció dels objectius del Congrés. “El Congrés és la culminació de tres anys de treball i es van rebre més de 3.000 comunicacions científiques, de les quals solament s’han acceptat 1.600, de manera que les comunicacions acceptades tenen un alt nivell de qualitat”, indica. 

El professor titular de Medicina en la Universitat de València ha destacat l’oferta formativa i educativa del Congrés, seguint l’èxit de passades edicions, en particular els col·loquis ESMO, i la condició multidisciplinària del mateix.