El professor de la Facultat de Fisioteràpia, José Casaña, nomenat secretari general del Consell General de Col·legis de Fisioterapeutes d’Espanya

  • Facultat de Fisioteràpia
  • 14 de febrer de 2020
 
José Casaña, Gustavo Paseiro, Antonio Alberola.
José Casaña, Gustavo Paseiro, Antonio Alberola.

El director del departament de Fisioteràpia de la Facultat de Fisioteràpia de la Universitat de València, José Casaña, ha sigut nomenat recentment Secretari General del Consell General de Col·legis de Fisioterapeutes d'Espanya (CGCFE). Així mateix, també es va renovar el càrrec de president del CGCFE passant la presidència de Miguel Villafaina a Gustavo Paseiro, professor titular de la Universitat de A Coruña.

Posteriorment a aquestes designacions, el president Gustavo Paseiro i el secretari general José Casaña van visitar juntament amb el degà de la Facultat de Fisioteràpia, Antonio Alberola, les instal·lacions de la mateixa facultat, incloent el departament de Fisioteràpia, un dels pocs departaments propis de fisioteràpia de tota Espanya, amb més de 75 persones entre docents i investigadors.

Aquesta reunió s'emmarca en les actuacions que el CGCFE té previst establir per a compartir i recaptar impressions entre les diverses facultats de fisioteràpia d'Espanya. Les visites han començat en la que va ser la primera Escola Universitària de Fisioteràpia d'Espanya, la de la Universitat de València.

La visita va permetre tractar diversos temes de l'àmbit de la fisioteràpia, entre ells les futures competències, les noves tècniques i com s'encaixaran aquests en els futurs plans d'estudis, sense deixar de costat l'anàlisi de la situació actual de la fisioteràpia en l'àmbit laboral i professional.

El president Gustavo Paseiro va comentar que ‘a escala nacional, la fisioteràpia és una de les professions sanitàries que més protagonisme tindrà en un futur pròxim’. ‘Actualment la nostra societat aquesta envellint cada vegada més, pel fet que l'esperança de vida s'ha incrementat, i aquesta situació fa que les persones tinguen més probabilitats d'emmalaltir i patir patologies característiques de l'edat com les crònic-degeneratives’, va destacar. 

Per part del secretari general Jose Casaña ‘s'ha produït un canvi rellevant en la fisioteràpia des de l'àmbit universitari i sobretot en la tasca investigadora. Part d'aquest assoliment és degut a l'esforç de fisioterapeutes investigadors, com els que integren el Departament de Fisioteràpia de la Universitat de València, als qui com a director m'enorgullisc de treballar amb ells, ja que amb les nostres aportacions científiques contribuïm cada dia a situar la Fisioteràpia en el lloc que mereix’.

Respecte als futurs plans d'estudis de fisioteràpia, en la reunió es va explicar que hauran de dissenyar-se per a adaptar-se als nous canvis que es proposen des dels col·legis professionals. En aquest punt, el degà Antonio Alberola va apuntar que ‘des del nostre centre ens comprometem a facilitar aquesta tasca’, i va avançar que membres de la facultat, i majoritàriament del Departament de Fisioteràpia, ja estan treballant en aquests moments en el disseny del pla d'estudis que s'elaborarà des d'aquesta facultat.

Aquesta trobada marca un punt d'acostament institucional entre l'àmbit professional i l'àmbit acadèmic, dos àmbits obligats a entendre's pel bé de la professió, on les sinergies ajudaran a marcar l'orientació professional del futur fisioterapeuta.