El professor Fernando Flores, nou director de l’Institut de Drets Humans

  • Unitat de Suport als Instituts Tarongers
  • 21 de gener de 2021
 
Fernando Flores
Fernando Flores

La rectora, María Vicenta Mestre, ha nomenat el professor Fernando Flores com a nou director de l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDH). El nomenament del professor Flores es produeix després de la seua elecció per unanimitat dels membres del consell extraordinari de l’institut celebrat el passat 30 de novembre.

En aquesta sessió els membres del IDH van expressar el seu reconeixement per la labor de l’anterior directora, la professora Consuelo Ramón, que va cessar en el càrrec després de ser elegida directora del Departament de Dret Internacional.

Fernando Flores és professor titular de Dret Constitucional, diplomat en Dret constitucional, Ciència política i Relacions internacionals pel Centre d’Estudis Constitucionals d’Espanya i diplomat en Alts Estudis de la Defensa, pel Centre Superior d’Estudis de la Defensa Nacional (CESEDEN). En l’àmbit universitari, ha centrat el seu interés docent i investigador en els sistemes de protecció de drets fonamentals; els drets de les persones majors; la democràcia participativa i representativa, els partits polítics i els sistemes electorals. És autor de diversos llibres i articles acadèmics sobre aquests temes. Junt al professor Javier de Lucas, dirigeix la Col·lecció Cinema i Dret de l’editorial Tirant lo Blanch. En l’Administració Pública ha treballat com a director general d’Anàlisi i Polítiques Públiques de la Presidència de la Generalitat Valenciana, director general de Relacions Institucionals del Ministeri de Defensa, secretari general tècnic del Ministeri de la Presidència, i director de gabinet del secretari d’Estat del Ministeri de Justícia.

La rectora ha nomenat també el professor José Antonio García Sáez com a nou secretari de l’IDH en substitució del professor José Elías Esteve, que ha exercit aquest càrrec durant nou anys i la labor del qual ha sigut reconeguda pels membres de l’Institut.

Creat l’any 2005, el IDH té com a objectius la difusió dels valors inherents als drets humans; la creació un marc de reflexió i diàleg entorn d’aquests; el desenvolupament de la investigació sobre els drets humans; la promoció de la difusió d’obres científiques sobre els drets humans; i el foment de l’ensenyament dels drets humans. L’Institut de Drets Humans de la Universitat de València va obtindre en 2008 una ajuda dins del programa Consolider-Ingenio 2010. L’institut forma part d’un projecte en el qual participen dotze grups d’investigació de diferents universitats espanyoles, coordinat per el Instituto de Derechos Humanos Bartolomé de las Casas de la Universidad Carlos III de Madrid. Va ser la primera ocasió en què un equip format per investigadors pertanyents a l’àmbit jurídic va obtindre una ajuda d’aquest tipus, majoritàriament dirigida a contextos científics allunyats de les Humanitats i de les Ciències Socials.

Més informació:

Arxivat en: Institucional