El professor Jaime Siles obté el Premi de la Crítica Literària Valenciana 2019 en la modalitat de Poesia

  • Gabinet de Premsa
  • 25 de març de 2019
 
Jaime Siles. Foto: Miguel Lorenzo
Jaime Siles. Foto: Miguel Lorenzo

El catedràtic de Filologia Clàssica de la Universitat de València Jaime Siles s'ha alçat amb el Premi de la Crítica Literària Valenciana 2019 en la modalitat de Poesia. La vinté huitena edició d'aquests premis, convocats per CLAVE, s'ha fallat aquest dissabte a Rocafort. Sònia Alejo i Begoña Tena, Emilio La Parra i Isabel Barceló i María Bastarós han sigut guardonades en Literatura Dramàtica, Assaig i Crítica i Narrativa, respectivament.

Filòleg, poliglota, poeta, crític literari, traductor, Siles Ruiz és autor de més d'una vintena de llibres, la majoria de poesia. També és un prolífic autor d'estudis realitzats en publicacions culturals especialitzades sobre poesia i poetes espanyols, així com altres autors (especialment alemanys) o la relació entre literatura i filosofia. També és crític literari i teatral. En la seua faceta com a escriptor i poeta ha sigut distingit amb el Premi Ocnos, el Premi de la Crítica, el Premi Internacional Loewe de Poesia i el Premi Generació del 27.

El jurat de Poesia, constituït amb Ricardo Bellveser com a president, Joaquín Juan Penalva, com a secretari, i Juan Luis Bedins, Santiago Fortuño, Antonio M. Herrera, Juan Ramón Torregrosa i Rosa María Vilarroig, com a vocals va decidir, per majoria, concedir el Premi de la Crítica Literària Valenciana 2019 de Poesia a Jaime Siles, per Galeria de rara antigüedad (Visor, 2018), un llibre que ofereix una visió de l'antiguitat grega enllaçada amb el jo autobiogràfic, bé a través d'una sèrie de figures reals o inventades.

Aquests premis compten amb el patrocini de la Generalitat Valenciana i el Ajuntament de Rocafort. L'organització dels premis compta amb dos docents de la UVEG: estan presidits pel crític José Vicente Peiró, professor de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació; i com a secretària actua Elia Saneleuterio Temporal, professora de la Facultat de Magisteri.

Alguns dels professors i professores de la Universitat de València que han guanyat el Premi de la Crítica Literària Valenciana amb anterioritat són Pedro J. de la Penya, Jenaro Talens, Arcadio López-Casanova, Elia Saneleuterio Temporal, Xelo Candel, Josep Lluís Sirera, Antonio Ariño i Adela Cortina, entre uns altres.