El professor Luis Moya presenta el seu llibre 'Educar en la empatía: el antídoto contra el acoso escolar, en La Nau

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 27 de novembre de 2019
 
Luis Moya.
Luis Moya.

Luis Moya, catedràtic de psicobiologia en la Universitat de València, va presentar dimecres 27 de novembre, a les 18 hores, al Paranimf del Centre Cultural la Nau el seu nou llibre 'Educar en la empatía: el antídoto contra el acoso escolar'. En l’acte, que va presidir la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, participaren Mercé Garrigues, mestra d’educació primària; Vicente Alfonso, professor titular del Departament de Psicologia Evolutiva i de l’Educació de la Universitat de València, i Ángela Beleña, professora titular del Departament de Personalitat, Avaluació i Tractaments Psicològics de la Universitat.

Amb aquest llibre, Luis Moya, que ha publicat més de cent cinquanta treballs en revistes i llibres científics i ha contribuït a la divulgació científica en la televisió, la ràdio i els mitjans de comunicació de paper, pretén sensibilitzar els seus lectors sobre l’l’assetjament escolar, un problema social que continua estenent-se per les nostres aules. Per això que Educar en la empatía proposa un model educatiu basat en l’enteniment mutu com antídot contra l’assetjament escolar, ja que com més empatia té algú amb els altres, menys utilitzarà la violència per a resoldre els conflictes.

El psicobiòleg, que dirigeix actualment una investigació sobre la violència, l’estrès social i l’empatia, pensa que educar per a tenir empatia amb els altres, així com respecte i solidaritat i per al pensament lliure és el camí a una societat cooperativa i altruista. En aquest llibre, Luis Moya explica com formar persones més empàtiques amb els altres a través de petites accions que podem fer tant a casa com en l’àmbit escolar.

Luis Moya també és autor d’altres llibres, com el manual universitari Neurocriminología (2015), La empatía en la empresa (2016), Escuha tu cerebro (2015) i La empatía (2018).

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural del Vicerectorat de Cultura i Esport, amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que constitueix un fòrum per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els problemes de l’actualitat. En l’Escola participen altres actors de l’administració pública i de la societat civil: la Presidència de la Generalitat, l’Ajuntament de València, la Conselleria de Transparència i d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Institut Alfons el Magnànim, l’Escola Europea d’Humanitats i Caixa Popular.