El professor Miguel de la Guardia nomenat nou editor en cap de la revista Elsevier, de Química Analítica

  • Gabinet de Premsa
  • 28 de gener de 2019
 
Miguel de la Guardia
Miguel de la Guardia

El professor de la Universitat de València Miguel de la Guardia és el nou editor en cap de Microchemical Journal Elsevier. Es tracta d’una revista especialitzada dedicada a la Química Analítica i a l’anàlisi químic. Microchemical Journal publica articles que estan a l’avantguarda de la química analítica moderna i cobreix també les innovacions tècniques.

El catedràtic Miguel de la Guardia, del departament de Química Analítica de la Universitat, estarà al front d’aquesta publicació després de la dilatada trajectòria del professor Joseph Sneddon, que ha estat dirigint-la durant 27 anys, i que després de mig any de compartir obligacions al front de la revista ha deixat aquesta a càrrec del professor de la Universitat de València. De la Guardia assumeix la responsabilitat de mantindre la línia editorial de la revista però potenciarà la incorporació d’estudis de cromatografia i tècniques de separació i sensors dins del bon nivell que ja té la revista en camps com l’espectroscòpia.

Pel que fa als camps d’aplicació, el diagnòstic de malalties, junt amb l’anàlisi ambiental i d’aliments, seguiran sent les àrees prioritàries, i es potenciaran els estudis d’arqueometria i conservació del patrimoni. Així, la revista tractarà de mantindre una línia editorial en què innovació i noves solucions analítiques es donen la mà.