El professor de la Universitat Francisco Fuster, codirector de la revista ‘Prometeo’, de la Casa Museu Blasco Ibáñez

  • Gabinet de Premsa
  • 23 de gener de 2019
 
Emilio Sales, Joan Ribó, Glòria Tello, Francisco Fuster.
Emilio Sales, Joan Ribó, Glòria Tello, Francisco Fuster.

El professor de la Universitat de València Francisco Fuster és el codirector, amb Emilio Sales, de la revista ‘Prometeo’, editada per la Casa Museu Blasco Ibáñez, el primer número de la qual s’ha presentat aquesta setmana. Fuster és professor d’Història Contemporània.

L’alcalde de València, Joan Ribó; Gloria Tello, regidora de Patrimoni i Recursos Culturals; Emilio Sales, director de la Casa Museu Blasco Ibáñez; i Francisco Fuster, han presentat ‘Prometeo’ i el llibre ‘Aventura veneciana i altres contes’, de Vicente Blasco Ibáñez.

«És impossible entendre la història d'esta ciutat i aquest ajuntament sense la figura de Vicent Blasco Ibáñez. Per això, el nostre compromís de posar en valor la seua figura es manté intacte des del primer dia, ja que estem molt orgullosos del seu gran llegat», ha explicat l’alcalde durant la presentació, celebrada al Saló de Cristall de l’Ajuntament. «Estes dues noves publicacions són un gran exemple del treball de fomentar i potenciar el seu llegat, que estem realitzant durant els últims anys», ha afegit.

Gloria Tello ha recalcat que les dos noves publicacions «posen en valor la figura de l’escriptor valencià universal i complementen, amb nous elements i dades, el coneixement dels valencians i les valencianes sobre Blasco Ibáñez».

Per la seua part, el director de la Casa Museu Blasco Ibáñez, Emilio Sales, ha argumentat que «tots els relats que apareixen en estes publicacions procedeixen de diaris i revistes de l’època, i alguns d'ells són inèdits».

Finalment, Francisco Fuster ha destacat que «la revista té un caràcter acadèmic, però també està dissenyada perquè arribe a tots els públics».

Arxivat en: