Professors de la Universitat participen en el llibre ‘Per què Filosofia?

  • Gabinet de Premsa
  • 19 de gener de 2018
 
Detall del cartell de la presentació.
Detall del cartell de la presentació.

Professors de la Universitat de València de diferents branques del saber participen en el llibre ‘Per què Filosofia?, que s'ha presentat divendres 19 al monestir de Sant Miquel dels Reis.

Per què Filosofia? és una variada compilació de petits assaigs, relats, diàlegs i reflexions duta a terme per gent amb molt diversos interessos i ocupacions que tenen en la filosofia un nexe comú.

El llibre sorgeix en el context de la reivindicació d’aquesta disciplina mil·lenària en els actuals plans d'estudi, en constatar com s’ha vist relegada en les més recents lleis educatives a un paper purament testimonial, quasi despectiu, que la converteix en una maria no poques vegades proposada com a alternativa a la religió. Aquesta reivindicació, molt heterogènia però sempre ben argumentada, ha sigut duta a terme no solament per part de professionals que es dediquen al seu ensenyament en el restringit àmbit acadèmic de l'ensenyament secundari o superior, amb representants del professorat de la Facultat de Filosofia de la Universitat de València –com Vicente Sanfélix, Tobies Grimaltos, Francisco Arenas, Vicent Monroig o Juan de Dios Bares–, sinó també per destacats representants d’altres branques del saber que la conreen en la seua tasca intel·lectual. Així, catedràtics d’Astrofísica o de Genètica de la mateixa Universitat, com Vicent J. Martínez o Andrés Moya, tenen una participació destacada en el llibre. A ells se suma professorat d’altres universitats espanyoles, des d'àmbits com les Ciències socials, la Innovació Educativa o fins i tot l'Educació Física.

La presentació comptarà amb la presència d’Ángel Vallejo, representant de l’Assemblea del Professorat de Filosofia del País Valencià, que a més és autor del pròleg; Sergi Pascual, coordinador i impulsor principal del llibre; Ana Tortajada, professora de secundària i autora d’un dels articles; i la rapsode Esther Villanueva, que recitarà alguns passatges poètics per a amenitzar la presentació.
 

Arxivat en: Lletres